Sony dumpt Rachel (X Factor) per brief, Red Bullet hapt toe

Rachel Kramer heeft definitief geen platencontract bij Sony Music getekend, het label dat aan X Factor is verbonden en daardoor eerste keuze heeft uit de finalisten. Het lullige is dat Sony Music haar een brief stuurde die een einde maakte aan de onzekerheid, een persoonlijk gesprek kon er niet van af. Nu heeft Red Bullet een deal met Rachel getekend, het label waar ook Wolter Kroes, Jeroen van der Boom en de Golden Earring cd’s uitbrengen.

Rachel vertelt op haar Hyves: “Ja, het klopt dat ik niet bij Sony heb getekend, want ze zagen geen toekomst in mij. De reden heb ik nooit gehoord want ik heb ze nooit gesproken hierover! Een tijdje na X Factor plofte er een officiële brief van Sony op mijn deurmat, waarin zoiets stond van “Bedankt en tot ziens!” That was it.”

Rachel beloofde voor de zomer spoedig een nieuwe single. Maar we zijn bijna een half jaar verder en hebben nog niets gehoord. Daarover schrijft ze: “Over de single ben ik iets te voorbarig geweest: Er werken heel veel mensen heel hard aan deze muziek, met allen hun eigen mening, waardoor het allemaal een beetje is uitgelopen… Maarrrr het gaat SUPERgoed en we zijn nu aangekomen bij de laatste stap. (…) En ik zou graag jullie mening willen horen over de nieuwe liedjes, want zonder jullie was ik ook nooit zo ver gekomen en jullie moeten hem uiteindelijk ook mooi vinden, toch?!”

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Sony dumpt Rachel (X Factor) per brief, Red Bullet hapt toe

 1. Remko

  Sony is de slechtste maatschappij die je maar kan bedenken. Die zijn echt van het uitknijpen en als het uitgeknepen is gooien ze het weg. Investeren in een artiest of uberhaupt iets doen voor de toekomst van een artiest wordt gewoon niet gedaan.

    /   Reply  / 
  1. Linda

   Kijk, hier kan ik me bij aansluiten ;) Ik denk dat Rachel blij mag zijn dat ze niet gewonnen heeft, en niet met Sony in zee is gegaan. Nu heeft ze veel meer vrijheden. Als je haar hele blog leest blijkt al dat ze bij red bullet veel beter op haar plek is. Geweldig dat ze daar een goede deal heeft getekend! Ben heel benieuwd naar eigen werk van haar! Go Rachel!

     /   Reply  / 
 2. sharon

  Stiekem wist ik dit al even, aangezien het laatst in een discussie op hyves uitgelekt was. Geweldig dat ze daar heeft getekend! Ben ook heel benieuwd naar haar eigen songs!

    /   Reply  / 
 3. Irma

  Rachel de best!!! :D

    /   Reply  / 
 4. Carola

  Jammer he Herman, dat Rachel toch een platenlabel heeft weten te vinden? Zij gaat het héél ver schoppen ( veel verder dan Lisa), reken maar. ;) Rachel is namelijk een doorzetter, en geeft niet zomaar op. Alleen al daardoor denk ik dat zij het heel ver gaat schoppen, en dan heb ik nog niet eens iets gezegd over haar zang en performancekwaliteiten :P

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Ik gun Rachel haar succes. Alleen denk ik niet dat het er van gaat komen. Hoewel ze aan Red Bullet een goeie heeft, mijn indruk is dat die heel veel weten van hitlijstmanipulatie.
   Je hebt verder wel gelijk dat ze een doorzetter is. Ik hoop voor haar dat ze er ook gelukkig van wordt.

     /   Reply  / 
   1. Geesje

    Dat was het eerste wat ik dacht toen ik las dat ze bij Red Bullet zat, zo dat is de volgende gemanipuleerde hit.
    Ook ik gun het Rachel, maar ik denk toch echt dat het er niet in zit.

      /   Reply  / 
    1. fanny

     En dat denk ik weer over Lisa Geesje ;) en als je Rachel en Lisa beide live hebt gezien deze zomer weet je waarom.

       /   Reply  / 
    2. BoycotIdols

     Erg vreemd om juist jou dat te zien schrijven, Geesje…

       /   Reply  / 
 5. Karlijn

  Rachel is te gek! Herkenbaar eigen stemgeluid, kan ten minste zingen met gevoel, en entertaint behoorlijk goed. ben blij dat ze bij Red Bullet getekend heeft! En Herman, dat denk ik dan weer van Lisa: dat het succes er niet gaat komen ;) Rachel heeft zó veel meer in haar mars… Maar goed, we zullen het zien :)

    /   Reply  / 
 6. ivo

  ik denk dat ze beter af is bij een kleine platenmaatschappij. Ze kan nu denk ik meer haar eigen inbreng geven dan als ze bij sony zou zitten. Wat ik wel appart vind is dat de domeinnaam http://www.rachelmusic.nl wel is geregistreerd door sony music

    /   Reply  / 
 7. Bas

  Ik vind Rachel een te gekke zangeres en gun haar een hele mooie carriere. Ik hoop dan ook gauw wat van haar te horen want tot op heden gebeurt er niet heel veel om haar. Lisa daarentegen heeft een te gek album afgeleverd, kan (dat is mijn mening) beter zingen alleen in performen is Rachel beter. Ik wens beiden dames een hele mooie carriere en hoop van beiden veel te horen. Alleen denk ik dat Lisa een mooiere toekomst krijgt, dat ligt aan de aandacht die beiden krijgen. Lisa hoor je overal en Rachel sneeuwt jammer genoeg een beetje onder….

    /   Reply  / 
  1. manon

   Bas, ook Rachel komt heel binnenkort met een single. Vandaag heeft ze een gesprek gehad met haar platenlabel, over de keuze voor eerste single. Er zijn drie nummers klaar: cause I, very last moment in time, en rocked you when I loved you (didn’t I). Deze nummers zijn op haar hyves http://rachelkramermusic.hyves.nl/ bij haar gadgets. Alledrie de nummers zijn naar mijn mening ijzersterk, vooral de eerstgenoemde. We hebben als fans kunnen stemmen welk liedje we het mooist vonden, en vandaag is dus de knoop doorgehakt, dus we zullen waarschijnlijk heel binnenkort ( morgen, overmorgen) meer horen over welk nummer het is geworden, en Rachel heeft in een privebericht wat ze aan al haar hyvesvrienden heeft gestuurd gezegd dat dan ook gelijk de officiële releasedatum en videoclip bekend worden gemaakt.
   En ik denk juist dat Rachel het beter gaat doen van de twee: ze is 2e geworden, en heeft oa daardoor veel meer vrijheden muzikaal gezien dan Lisa gekregen van haar platenlabel. Hierdoor kan Rachel héél dicht bij zichzelf blijven, en dat zal ongetwijfeld in haar voordeel werken. Je ziet vaker dat de nummer 2 meer bereikt dan de winnaar, en ik twijfel er eigenlijk niet aan dat dat ook dit keer weer het geval is, puur alleen al door die vechtlust van Rachel (iets wat ik bij Lisa mis)

   Lang verhaal kort: Heb nog heel even geduld, Rachel haar eerste single komt echt binnen nu en een week of drie!!

     /   Reply  / 
 8. sharon

  Rachel laat op haar hyves http://rachelkramermusic.hyves.nl/ weten dat haar nieuwe single ’cause I is geworden. release staat gepland voor januari 2010 ;)

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Rachel Kramer (Starmaker, X Factor) probeert het met band | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>