Rachel (X Factor) kiest onbekende cover als 2de single

Rachel Kramer komt binnenkort met een nieuwe single, zo vertelde ze tijdens de backstageshow van X Factor. Het gaat om Shark in the Water, een cover van het nieuwe talent VV Brown. Hoewel het nummer nergens echt een grote hit werd, timmert VV Brown wel enorm aan de weg en leende ze haar muziek uit aan verschillende tv-series, zoals Ugly Betty.

Rachel kwam begin dit jaar met Cause I, een eigen geschreven nummer. Dat werd geen succes in de charts; het stond welgeteld één week op 38 genoteerd. Het ex-Starmaker talent verloor vorig jaar de finale van X Factor van Lisa Lois. Ze is onder contract gekomen bij Red Bullet, waar een debuutalbum in voorbereiding is.

Shark in the Water vind ik in de uitvoering van VV Brown een lekker nummer. Het lift wel heel erg mee op de hype rondom zoete 50′s-60′s-70′s muziek (denk aan Adele, Duffy, Rox, Caro Emerald) maar daar lijken we nog niet moe van.

Bekijk Shark in the Water van VV Brown:

facebook share facebook share

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “Rachel (X Factor) kiest onbekende cover als 2de single

 1. Chris

  Sorry hoor maar dit nummer is het enige van VV Brown dat heeft gescoord en #11 werd in Amerika (Pop chart) en #34 in Engeland. Niet super goed nee maar toch gescoord. Hoop dat ze het hier eerder uitbrengt dan dat Rachel er een cover van uitbrengt, anders denkt iedereen dat het haar nummer is.

    /   Reply  / 
 2. ivo

  hmmm ze heeft ook the climb opgenomen dat is ook al door 2 andere opgenomen bij de showcase/ cd presentatie deed ze dat nr tenminste. Ik had liever gezien dat ze the Climb als single had uitgebracht vind dat zo’n mooi nr

    /   Reply  / 
 3. aj

  eigen liedje flopte dus moet nu met covers?
  geen goed signaal.

    /   Reply  / 
  1. Sharon

   Er staan welgeteld 3 covers op haar album. De rest is allemaal eigen (oa zelf geschreven)materiaal, dus reken haar daar niet gelijk op af. Ik heb bij haar miniconcert de meeste nummers al gehoord van haar album: paar uptempo nummers (zoals shark in the water), paar mid tempo (rocky) ballads (zoals the climb), maar toch vooral veel pure liedjes, met (bijna) alleen maar piano of gitaarbegeleiding. Ik was iig zeer onder de indruk.

     /   Reply  / 
   1. PigBag

    Als d’r inderdaad maar 3 covers op dat album staan dan is het des te dommer dat ze nu met een cover als single komen. Singles moeten toch representatief zijn voor ‘t album. Maar ‘t is veel te gemakkelijk om het management (of in dit geval de platen-maatschappij) af te rekenen. Rachel heeft iig zelf voor Red Bullet gekozen. Ze heeft geen wurg-contract bij Sony getekend. Dus als ze geen goeie platen-maatschappij heeft dan is ze dat natuurlijk zelf schuld.
    We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat Rachel al eerder als zangeres is geflopt. Na haar Starmaker/K-otic periode heeft ze ‘t ook nog solo geprobeerd en dat werd toen ook niks. Sommige mensen hebben het gewoon niet in zich, terwijl de echte artiesten altijd wel boven komen drijven. Of ze nou aan zo’n talenten-jacht hebben mee gedaan of niet.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

     Behalve met je laatste zinnetje ben ik het volledig met je eens.
     Bij sommigen wil het er blijkbaar niet in.

       /   Reply  / 
    2. sharon

     Ik had ook liever gezien dat ze eigen materiaal had gekozen als single. Maar ze wilde een uptempo nummer na cause I, dat een rustig nummer was.. En uptempo nummers zijn op haar album in de minderheid. Daarom hebben ze voor ‘Shark in the water’ gekozen. En Rachel heeft het zeker wel in zich. Ik heb haar inmiddels al zo vaak zien optreden, zowel met coverband shaky ground als solo. Als iemand het in zich heeft is het Rachel wel. Deze meid kan pas zingen en performen! Dat het na k-otic niet gelukt is ligt dan ook niet aan haar. Er wordt gewoon zeer weinig voor haar carriere gedaan, dus of ze bij Red Bullet goed zit.. Ik begin er een beetje aan te twijfelen. Aan Red bullet, niet aan Rachel.

       /   Reply  / 
     1. Bart

      @Sharon. Jammer dat je Rachel steeds moet verdedigen. Het heeft geen enkele zin hoor. Je krijgt hier van sommige mensen toch niet je gelijk. Jij weet ( en ik ook ) dat Rachel een waanzinnig talent is. Jammer dat Nederland dat nog niet echt ziet. Ik ben er ook van overtuigd dat ze het gaat redden. Vroeg of laat; het gaat haar lukken. Rachel is een topper!

        /  
     2. BoycotIdols

      Daar gaan we weer. Er WORDT te weinig aan haar carrière GEDAAN?
      Lekker makkelijk, als je anderen de schuld geeft, ze zal het toch echt ZELF moeten doen. Makkelijk excuus als je geflopt ben zeg, bah!

        /  
     3. Joyce

      Bart en Sharon, ik ben over Rachel het helemaal eens met jullie!! Zeis een waanzinnig talent, en het is echt jammer dat er door haar management geen poot wordt uitgestoken voor haar. En dan laat ik die stomme radiozenders en puberzender TMF nog achterwege.. vreselijk.. Zien ze niet meer wie t nou echt ver zouden kunnen schoppen en wie echt talent hebben?! Nee joh steek de kop maar in het zand en blijf lekker die achterlijke lady gaga draaien.. BAH!
      Boycotidols, het is nog altijd zo dat het MANAGEMENT optredens en promotie moet regelen, en ook de radiozenders warm moet maken. Dus ja, er wordt wel degelijk superweinig geregeld voor haar.
      Ook ik ben ervan overtuigd dat Rachel er echt wel komt, vroeg of laat: zij is een van de weinige artiesten die zich echt enorm inzet voor haar carriere.

        /  
 4. Moniek

  Onbekend? Niet voor mij haha :D Ik heb Shark In The Water altijd een heel erg lekker nummer gevonden, ben benieuwd wat Rachel er van maakt.

    /   Reply  / 
 5. Sharon

  Zoals ik al zei, ik heb bijna alle nummers van haar album al gehoord, en er komen echt mooie nummers op! Moet wel eerlijk zeggen dat ik shark in the water niet het sterkste nummer vond wat ze op dr miniconcert deed. Ik gun haar iig haar succes, want het talent heeft ze zeker. Heb haar inmiddels al zó vaak zien optreden, zowel solo als met coverband shaky ground. Ze is en blijft echt een waanzinnig goeie zangeres!

    /   Reply  / 
  1. BoycotIdols

   Onlangs heb ik Shaky Ground gezien op een feestje van een voetbalclub in Rotterdam.
   Eerlijk gezegd was dat een leuk en goed optreden. Maar ja, dan heb ik het over het geheel natuurlijk, niet alleen over Rachel.

     /   Reply  / 
   1. Sharon

    Shaky’s optredens zijn idd altijd erg leuk: hoog energiegehalte, de band klinkt goed, leuke nummers die ze spelen, de humor in sommige stukjes.. Vind de band niet alleen leuk omdat Rachel erin zit. Rachel gaat het solo ook maken, weet ik zeker.

      /   Reply  / 
 6. Daantje

  Jammer dat ze met een recente cover als tweede single komt. Ik bedoel, als je serieus genomen wil worden als artieste dan lijkt het mij geloofwaardiger als je met een eigen nummer komt, al of niet zelf geschreven of speciaal voor haar geschreven. Juist om van dat coverband/Xfactor imago af te komen. Daarom was Cause I juist een goede keus, helaas geen hit, maar wel haar eigen nummer. Ik mis trouwens Rachel als het gaat om optredens: waarom is ze niet bij Evers of Giel Beelen of bijvoorbeeld Koninginnedag etc. te zien/horen?! Zou hele goede promotie zijn…

    /   Reply  / 
  1. Sharon

   Ik denk dat dat te maken heeft met het feit dat dr management veel steken laat vallen als het gaat om promotie. Rachel zelf doet zo haar best, maar je moet ook de juiste mensen achter je hebben staan die met je mee willen vechten. Dat heeft Rachel blijkbaar niet, en ik denk dat cause I ook geen hit is geworden door gebrek aan promotie en airplay. Vind dat er voor haar carriere erg weinig geregeld wordt, en dat vind ik jammer, want Rachel is echt een fantastische zangeres!
   Rachel je verdient zo veel beter!!! Ik hoop dat je het succes krijgt wat je al zo lang verdient.

     /   Reply  / 
   1. Daantje

    De vergelijking met Floortje begint steeds meer op te dringen: er wordt weinig gedaan voor haar… Ze zit toch ook bij Jan Vis boekingskantoor? Daar zit half optredend NL (Nikki, Lisa Lois, Miss Montreal etc.) dus hoe kan het dan dat deze dames wel volop geboekt worden en Rachel niet? Misschien omdat deze dames zelf ook langs alle zaaltjes gaan om op te treden met hun eigen clubtoers, misschien omdat ze zelf ook contacten leggen met de belangrijkste DJ’s (Evers, Beelen, Ekdom en Veenstra etc.) zodat ze nog eens ergens komen of voor gevraagd worden? Het is denk ik ook veel netwerken en gegund worden, dus veel je neus laten zien en vooral laten horen wat je kan! Ondanks het ontbreken van grote hits van deze dames treden ze toch veel op en bouwen ze zo een fanschare op die hun cd’s koopt. Dat levert dan misschien niet altijd top 40 hits op maar wel album verkopen…

      /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

   Jammer dat ze met een recente cover als tweede single komt. Ik bedoel, als je serieus genomen wil worden als artieste dan lijkt het mij geloofwaardiger als je met een eigen nummer komt, al of niet zelf geschreven of speciaal voor haar geschreven. Juist om van dat coverband/Xfactor imago af te komen.

   Precies, Daantje. Dat probeerde ik eerder ook al te zeggen.

     /   Reply  / 
 7. Daantje

  Trouwens wel een lekker nummer van VV Brown, doet mij een beetje denken aan de stijl (en looks) van Sabrina Starke. Erg leuk dus :-D !

    /   Reply  / 
 8. Ronald

  Joyce. Als artiest kan je het grootste gedeelte alles zelf regelen, van management hoef je niet meer afhankelijk te zijn…

    /   Reply  / 
 9. Joyce

  trouwens erg leuk nummer dit!! Maar niet het sterkste nummer wat op haar album komt, en dat vind ik een beetje jammer. Dit nummer laat niet zien wat Rachel écht allemaal met dr stem kan, cause I had dat wel.. Daarnaast vind ik het iets minder dat ze voor een cover gaat nu. Eigen materiaal had denk ik meer indruk gemaakt; Ik had stiekem gehoopt op songbird of happyland als single.

    /   Reply  / 
 10. Kim

  happyland was een betere keuze geweest.

    /   Reply  / 
 11. Sharon

  Gisteren en vandaag is Rachel bezig geweest met het opnemen van de videoclip bij shark in the water! deze zal dus binnenkort wel op youtube te vinden zijn! :D

    /   Reply  / 
 12. BoycotIdols

  De 2de single is sinds 11 juni uit. Kan je nagaan, volledig ontgaan. Maar ja, de aandacht ligt allang weer bij andere mensen uit talentenshows he.

    /   Reply  / 
  1. Sharon

   Zou er niet te makkelijk over denken ;) De grote promotie moet nog gaan losbarsten: wat ik heb begrepen zal Rachel eerst langs lokale radio en tv zenders gaan, en daarna overgaan op grote landelijke promotie. We zullen t zien :)

     /   Reply  / 
  1. sharon

   Misschien leuk voor de hit of shit??

     /   Reply  / 
 13. marloes

  Ja Rachels clipje bij shark is eindelijk online! tis een leuke, zomerse, speelse clip geworden die zeer goed bij het liedje past naar mijn mening;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>