#TVOH Nieuwe details over finale The Voice of Holland

Geen rapportcijfers en draaiende stoelen meer • Finalisten treden op met Loreen en Racoon • Ook zingen ze hun auditienummer en een duet met hun coach(es)

In de finale van het derde seizoen van The Voice of Holland komt iedere kandidaat vier keer in actie. Leona en Floortje treden op met de Zweedse Songfestivalwinnares Loreen. Johannes en Ivar delen het podium met de Nederlandse band Racoon. Dat meldt RTL.

Leona Philippo, Johannes Rypma, Floortje Smit en Ivar Oosterloo zingen verder een duet met hun coach(es) en het nummer van hun blind audition. Ze sluiten af met hun single. Het aantal downloads van die singles, die sinds de halve finale al beschikbaar zijn, telt mee in de einduitslag. Iedere download telt als dubbele stem.

De winnaar wordt uitsluitend door het publiek bepaald. Tijdens de finale kan iedereen stemmen via telefoon, sms, Facebook en Red Button. De coaches geven na de optredens wel hun mening maar deze wordt niet meer uitgedrukt in een rapportcijfer en die telt dus ook niet mee voor de uitslag. Bij de optredens hebben ze vrij zicht op het podium.

Er is dit seizoen veel te doen over het format van The Voice of Holland. Het debacle van de draaiende stoelen en de kinderachtige rapportcijfers tijdens de liveshows is niet voor herhaling vatbaar. In de oorspronkelijke opzet konden coaches een talent in de eerste paar liveshows redden na de televote. In dit seizoen draaiden de rollen zich om.

Kijkers kregen eerst de cijfers van de coaches en konden vervolgens hun favoriet al dan niet redden door veel te stemmen. Hierdoor ontstond een aparte dynamiek rondom topfavoriet Sandra van Nieuwland (‘zij haalt de finale toch wel’) en underdog Johannes Rypma. Een bizarre ontwikkeling die ik eerder heb omschreven als Johannesgate.

Het was geen slimme zet om te experimenteren met deze veranderingen. Het seizoen is uiteindelijk best spannend geworden, maar de show heeft er glans door verloren. De coaches werden meer een jury, en kregen kritiek te verduren. Dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. En de finale heeft een bijsmaak door het ontbreken van de topfavoriet.

In het volgende seizoen zal in ieder geval het stelen van kandidaten tijdens de battles ingevoerd worden. Dat is al aangekondigd. In de Amerikaanse versie gebeurde dat dit seizoen al, en het was een groot succes. Verder kunnen daar wel meerdere talenten uit hetzelfde team de finale halen, en uit een ander team dus mogelijk niemand.

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “#TVOH Nieuwe details over finale The Voice of Holland

 1. Denn

  Zal een spannende finale worden. Zoals het erin Itunes uitziet is Leona koploper en Floortje tweede. Maar Floortje had de meest populaire auditie van deze vier, dus wie weet krijgt ze daardoor meer stemmen. Ze heeft voor mij wel een soort van gun-factor.

  Henk jan Smits roept nu op de radio dat Sandra er uit is gezet door toedoen van De Mol, omdat hij spannende televisie wilt. Sandra is voor mij al de winnaar, maar Henk Jan? is dat ook niet gebeurt met Idols tentijde van de halve finale Hind vs Jamai en Jim. Ook een top favoriet, maar met twee jongens kan je meer geld halen dan een Nederlands/Marrokaanse vrouw

    /   Reply  / 
 2. Isaac

  Eeuwig zonde dat Sandra er al uit is. Dus dat wordt niet zo spannend hoor. Eerder saai! Maar goed, van Sandra horen we vast nog wel!

    /   Reply  / 
 3. Denn

  Overigens denk ik niet dat John haar met opzet der uit heeft gegooid. John gaat voor spannende TV maar ook voor Dagoberts kluis.

  Sandra komt er even goed wel, huize Oosterhuis heeft ze al achter zich

    /   Reply  / 
  1. Marcus Lucas Auteur

   Ik heb er gister een retweet aan besteed, en Henkjan op Twitter aangesproken. Ik zei dat hij het vertrek van Sandra doorgestoken kaart vond, en vroeg me af of hij uit ervaring sprak. Zijn reactie: “Nee zeker geen doorgestoken kaart @NLpop maar het maakt de finale spannend, dat is wat ik heb gezegd, dus het komt de makers niet slecht uit.” Verder vond hij zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd, en benadrukte hij dat hij het niet heeft bedoeld als ‘het is doorgestoken kaart.’ Dan vind ik het geen stijl om daarna (zoals sommige andere sites) die uitspraak alsnog op te blazen om makkelijk te scoren.. terwijl hij me zelf heeft gezegd dat hij het niet zo bedoeld heeft.

     /   Reply  / 
   1. Denn

    zo is dat! Want zoals ik al eerder vermelde wisten we ook allemaal hoe het zat in het eerste seizoen van Idols

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Zo is wat, Inge?
     En hoe zat het dan met Idols?

       /   Reply  / 
     1. Denn

      Ik kon me herinneren dat na twee liveshows Jim Bakkum wel altijd op een kruk zat, Hind was de gedoodverfde winnaar al sinds de auditie rond werd zij als winnaar bestempeld. Maar vlak voor de finale werd zij eruit geknikkerd en Jim ging door. Als je de zangkunsten ga vergelijken met Jim en Hind… En daarnaast is Hind half Marrokaans en kon RTL veel meer geld binnen halen met Jim dan met Hind

        /  
 4. Amanaemonesia

  Smits zegt toch echt letterlijk “Ik ben ervan overtuigd dat dit gepland is”. Kan zijn dat ie dat achteraf liever niet wilde zeggen, maar je kunt deze woorden toch moeilijk anders interpreteren dan dat hij vindt dat er sprake is van manipulatie.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   ‘t Is een beetje als een goochelaar die trucs verklapt aan het publiek. Henkjan Smits is echter niet zo’n machtige goochelaar, dat ie dit ongestraft kan doen.
   Hij is dan ook waarschijnlijk teruggefloten door de Mol.
   Maar het het kan ook zijn dat Smits e.e.a. verzonnen, dan wel flink aangedikt heeft, omdat hijzelf snakte naar weer wat aandacht…

     /   Reply  / 
   1. Ronald

    Denk je. Deze HJ Smits is een van de ‘grondleggers’ van het huidige bedrog en nepperij in talentshows. Ook zo iemand die non talenten tot sterren kon bombaderen met gewiekste gebakken lucht praatjes.

      /   Reply  / 
    1. Denn

     Hij kan het niet hebben dat hij niet is gevraagd voor TVOH, omdat hij zich zelf opperjurylid vind. Als er iemand mislukt is, is het HJ Smits wel

       /   Reply  / 
   2. Denn

    indd types als Wilma Nanniga..

      /   Reply  / 
 5. Ronald

  Raar toch ineens die discussie over dat hte er niet zuiver aan toe gaat bij shows als The Voice. Alsof dat nieuw is, ik heb het ook al meerder malen gezegd. Spuitjes 11 hier worden wakker.
  Zo is het altijd gegaan bij die shows. Maar ja, wie ben ik als je euro’s wil verspillen aan onnodige smsjes moet je het vooral niet laten.

    /   Reply  / 
  1. Denn

   Ergens zal er gerust een kern van waarheid in zitten. Dat zagen we vorig jaar ook toen Charly Luske verloor van Chris Hordijk en vooral van Iris Kroes. Ook Lisa Lois met een maatje meer die X-Factor won…

     /   Reply  / 
   1. Isaac

    Dat maakt het nog geen doorgestoken kaart. Waarom zou John de Mol in godsnaam Sandra naar huis sturen? Niet voor een spannende finale lijkt me.. Wat een onzin! De winnaar zit vanavond helaas op de bank (nouja tribune waarschijnlijk)..

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Volledig zuiver zijn die shows nooit geweest. Of geloof je dat werkelijk van wel, Isaac?

       /   Reply  / 
 6. Marcus Lucas Auteur

  Nu John de Mol gereageerd heeft en met een advocaat dreigt vind ik de rel wel groot genoeg voor een apart stukje, inderdaad. Haha, wat een drama dit. Geweldig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>