The Voice of Holland Seizoen 4: Teamprofiel Ali B

Welk team is het sterkst? Wie zijn favoriet om de finale te halen?

De liveshows in het vierde seizoen van The Voice of Holland beginnen. NLpop bespreekt de teams. Welke coach heeft het sterkste team? Wie zijn favoriet?

Ook: Teamprofiel TrijntjeTeamprofiel BorsatoTeamprofiel Ilse

Team Ali B

Liveshow 1: Jarno Ibarra, Yuli Minguel, Vince Irie, Jill Helena.
Liveshow 2: Jennifer Lynn, Collin de Vries, Annika Boxhoorn, Imelda.

In onze NLpop-poll eindigde Ali op de derde plaats met 16 procent van de stemmen. Die poll loopt vanaf de eerste Blind Auditions en ging over de vraag van welke coach dit seizoen het meest verwacht wordt. Wie wint er uiteindelijk?

Sommige mensen ergeren zich aan Ali (blijkt uit reacties in sociale media en op deze site), of zij vragen zich af wat een rapper doet in The Voice. Maar Ali heeft ook veel fans en brengt de nodige humor in de show. In buitenlandse edities van The Voice zijn ook hiphoppers coach geworden, en dat werkt prima. Ali valt op door zijn confronterende manier van coachen. Emotioneel en direct.

Favorieten

Eén van de meest opvallende verschijningen in Ali’s team is Yuli Minguel. Zij deed al eerder mee aan verschillende talentenshows, kan overdonderend vocaal losgaan (sommigen zouden zeggen: ‘schreeuwen’), en heeft een sterke, dominante persoonlijkheid (‘attitude’). Zij heeft al een flinke schare fans.

Jennifer Lynn scoorde tijdens de Blind Auditions het beste in de charts, en ook in onze NLpop-auditiepoll komt zij als mogelijke favoriet naar boven. Met de goede liedkeuze, die bij alle talenten belangrijk is, zal Jennifer vrijwel zeker doorgaan naar de derde liveshow. Verder ligt het in Team Ali B redelijk open.

De voor veel jongere kijkers woest aantrekkelijke Collin heeft inmiddels al fanaccounts in sociale media, en zou best weleens kunnen gaan verrassen. Misschien een scenario zoals we vorig jaar zagen bij Johannes Rypma?

Dit hele team is de underdog. Het is onduidelijk welke talenten Ali zal redden. Hij coacht ze gelijkwaardig, toont geen persoonlijke voorkeur. Dat pleit voor hem. Bij Trijntje zien we dat een coach die de indruk wekt talenten voor te trekken, ook al is het slechts de indruk, op minder sympathie van het publiek kan rekenen.

Screenshot RTL/TVOH.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “The Voice of Holland Seizoen 4: Teamprofiel Ali B

 1. Yoshi

  Even mijn gal spugen over TVOH: wat een oneerlijke en valse manier van stemmen. Het publiek krijgt de kans zoals altijd om op hun favoriete kandidaat te stemmen. Van de vier gaat er 1 door met dank aan het stemmende publiek en wordt er 1 door een coach gekozen. Maar stel dat bijvoorbeeld die Roy veel meer stemmen heb gekregen dan Bilear waar Ilse mee verder wou… Roy was tenslotte tijdens en na de uitschakeling ook nog trending topic. Wat heeft het nut dan van stemmen??

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Ach Yoshi, het is allemaal lood om oud ijzer. Alle kandidaten waren, zonder uitzondering, bijzonder zwak.

     /   Reply  / 
   1. Bart

    Dus je kijkt de hele avond naar een programma waarin je iedereen slecht vind. Ik zou zappen!
    Ik ben overigens voor Jill.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

     Haha, ja, het was moeilijk om niet te zappen, maar ik bleef steeds hopen dat het beter zou worden.
     IJdele hoop.

       /   Reply  / 
 2. Els Greven

  Team Ali DEBESTE !!!.

    /   Reply  / 
 3. vinn

  Zonde dat Yuli en Jarno nu verloren gingen en dat volgende week toch wel de mindere strijden. Dit had beter verdeeld moeten zijn.

    /   Reply  / 
 4. Yoshi

  Yuli had een nummer moeten kiezen met mooie uitschieters. Arme Yuli, bij X Factor vloog ze er als eerste uit, bij Idols 1 als een van de eerste en nu dit… wat een blamage voor een mens!

    /   Reply  / 
  1. Bart

   Je kunt het ook omdraaien; een hele prestatie om 2 keer de liveshows te halen en om zelfs in de UK
   ( uit al die duizenden mensen ) bijna de liveshows te halen. Niet iets om je voor te schamen lijkt me.

     /   Reply  / 
 5. BéTé

  Bij mij had Yuli pas écht respect afgedwongen als ze vorige week zelf de stekker er had uitgetrokken. Dan had ze haar eigen graf gegraven en nu lijkt ‘t weer alsof het Nederlands volk dat heeft gedaan en kan ze weer lekker slachtoffertje spelen.
  Hoe je het ook keert of wendt … op Yuli zit niemand te wachten; op welke manier ze ook zingt of wat ze ook zingt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>