Vernieuwingen in The Voice of Holland op een rijtje

#TVOH introduceert Clashes en stille aftocht na mislukte audities

Vanavond begint het vijfde seizoen van The Voice of Holland, de grootste talentenjacht van Nederland, en sowieso een van de populairste tv-shows.

NLpop besteedt vandaag extra aandacht aan de seizoenstart. Allereerst zetten we even kort de nieuwe onderdelen uit het vijfde seizoen op een rijtje:

• Stille aftocht: vanavond meteen de eerste veranderingen. Als geen van de coaches omdraait voor een auditant dan draaien de stoelen ook na het optreden niet meer om. Er volgt geen commentaar, de auditant verlaat het podium in stilte.

• Intro’s: filmpjes met aankomstloopjes en gesprekjes in de massale entreehal zijn geschrapt. Deelnemers zitten in vier thematisch ingerichte, geluidsdichte interviewsets. Op basis van muziekstijl, van retro oranje tot futuristisch blauw.

• Clashes: er wordt al jaren geprobeerd om de liveshows van The Voice of Holland meer onderscheidend te maken van die van andere talentenjachten. Dit seizoen wordt dat geprobeerd met de introductie van de zogenaamde Clashes.

Iedere coach kiest dan twee talenten uit zijn/haar team. De talenten kiezen ieder een liedje dat zij beurtelings in stukjes zingen. Dat wordt dus een soort mashup van twee optredens. De TVOH-band lijmt het duel muzikaal aan elkaar.

• Column: The Voice of Complacency
The Voice over hoogtepunt heen of was seizoen 4 een tijdelijk dipje?

• The Voice of Holland poll: Ali, Ilse, Marco of Trijntje?
• Ex-politica Sabine Uitslag en LATV-zanger in The Voice
• Marco Borsato vindt stille aftocht in The Voice ‘humaner’

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Vernieuwingen in The Voice of Holland op een rijtje

 1. BéTé

  Yes, zin in!! Het is toch leuk amusement en de audities zijn altijd ‘t meest amusant.

  De stille aftocht vind ik – bij voorbaat al – een érg geslaagd idee!!

    /   Reply  / 
 2. Ronald

  Nou poe poe! Een paar veranderingen en een gedeelte van Nederland wordt weer hysterisch. Ik heb met familie, vrienden en bekenden afgesproken een Voice-vrij jaar te houden. Ik keek al niet, maar ik heb de rest overtuigd dat ook niet te doen. Er worden andere activiteiten gedaan. Heerlijk, niet die massa-hysterie in mijn omgeving.

    /   Reply  / 
   1. Yoshi

    Idols? Dat is zo 2008

      /   Reply  / 
    1. Ronald

     Yoshi. Alles in die trant volgens dat concept is allang achterhaald, zo ook The Voice. Dat is zo jaren 00.
     BéTé. Nee dat zal pas gebeuren als die stompzinnige plaatjes uit die shows niet meer uitgebracht worden. Posten zal ik toch wel blijven doen.

       /   Reply  / 
 3. Ronald

  Zal je zien dat als Sabine Uitslag ver komt dat ze dan ineens alles aan The Voice te denken heeft… ook dat ze in de regering zit/zat. Een beetje het Niels Geusebroek-effect…die had ineens alles aan The Voice te denken. Zijn eerdere carrière werd voor het gemak maar vergeten.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Hmm, van een echte muziek-carriëre van Uitslag kan je, voor zover ik kan inschatten, niet echt spreken.

   En dat zal ook ná TVOH niet veranderen. Op een hitje na, dan misschien.

     /   Reply  / 
 4. Suzanne

  Beste leden van The Voice of Holland,

  Hoe is het met jullie ?? Alles flex ;-)

  WAAROM speelt Wendij van Dijk in jullie programma?
  Zij hoord niet op de buis, maar thuis met een ziektewet uitkering. Wat vinden jullie van haar??

  Mvg,

  Suzanne

    /   Reply  / 
 5. Willem

  Heb even zitten kijken, maar wat een ergernis. Constant het commentaar van de juryleden en de familie presentator door de toch al korte optredens heen, maakt het nou niet echt aantrekkelijk het programma te volgen. waarom kunnen ze die paar minuten nou niet even hun klep houden zodat je van ene optreden nog een beetje kan genieten? En jammer dat men de flauwe ‘grappen’ van de juryleden niet heeft geschrapt, want dat voegt echt helemaal niets toe. Kortom: steeds commerciëler en onaantrekkelijker om naar te kijken…

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Dit commentaar kan ik wel achter staan. Er wordt ook mijns inziens idd té veel door de optredens heen gepraat door de coaches. Tevens jammer dat ze doormodderen met Ali B.

     /   Reply  / 
 6. Voice-over

  Verschrikkelijke voice-over.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>