Idols-winnaar Nikki Kerkhof in The Voice of Holland

#TVOH • Talentenjacht-hoppers inmiddels een bekend fenomeen

Het recyclen van talentenjachtdeelnemers gebeurt al jaren, en naar mate de spoeling van onontdekt talent dunner wordt, neemt dat steeds ernstiger vormen aan. Vanavond in The Voice of Holland doet Nikki Kerkhof uit Idols-4 auditie!

Op 1 maart 2008 won Nikki de finale van Idols in een eindstrijd met Nathalie Makoma. Zij scoorde daarna met finalesingle Hello World meteen haar grootste hit tot nu toe. Het liedje stond drie weken op 1 in de Single Top 100.

Beste nieuwkomer 3FM Awards

In de jaren na Idols lanceerde Nikki nog een aantal singles en twee albums. In 2009 won zij een 3FM Award voor beste nieuwkomer. Maar zoals het kan gaan na een talentenshow, raakte Nikki langzaamaan in de vergetelheid.

In 2012 dook zij op in het vierde seizoen van De Beste Zangers van Nederland. Dat populaire muziekspelletje werd toen gewonnen door Berget Lewis.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Nikki is nu pas 32 jaar. Nog vrij jong. Een deelname aan The Voice biedt nieuwe mogelijkheden. Als ze tenminste door de blind auditions komt. Daar gaan we voor het gemak maar even van uit.

In potentie halve finale of finale?

Want mocht Nikki geen enkele stoel weten te draaien dan zou dat een pijnlijke afgang zijn, en een markant moment in de historie van talentenshows. Maar goed, de kans dat ze dit verprutst kunnen we vooraf als klein inschatten.

Nikki heeft het in zich om ver te komen in The Voice. In voorgaande seizoenen bleek echter dat het publiek geneigd is om een nieuwe ontdekking te kiezen als uiteindelijke winnaar. Oude bekenden en talentenjacht-hoppers haalden wel geregeld minstens de halve finale, met eindnoteringen bij de top 5.

Maar dat is uiteraard geen vaststaande regel die niet gebroken zou kunnen worden. Met originele liedkeuzes, en door te pieken op het juiste moment… wie weet? Zal Nikki na Idols in The Voice of Holland een dubbelslag slaan?

Favoriete coach TVOH-7

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Promoclipje

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Idols-winnaar Nikki Kerkhof in The Voice of Holland

 1. Vincent

  Wat jij zegt qua ‘ernstige vormen’. Zag vorige week Rachel Kramer al voorbij komen (K-otic, X-factor), en in previews dat ook Dilana Smith weer van stal wordt gehaald. Die had al een flinke carrière in Nederland, ging vervolgens in Amerika talentenjachten doen (Rock Star: Supernova) en doet dat kunstje nu weer hier. Vind dat toch jammer.

    /   Reply  / 
 2. Yoshi

  Het is haar gegund. Het was niet de vergetelheid die een rol speelde maar haar stemoperatie wat het zingen weerhield. Je zei dat Hello World haar grootste hit was, maar ik vond Bring Me Down veel sterker en nu nog steeds een goed nummer. Haar album Naked vindt ik ver uit het beste album wat een talentshowwinnaar heeft voortgebracht.

    /   Reply  / 
 3. Love music

  Dat er in shows als The Voice nieuw talent wordt gevonden is allang niet meer aan de orde. Kandidaten komen voort uit de Rolodex van John de Mol. Kinderen van (ooit eens) bekende Nederlanders etc. Dat er geen aanwas meer is komt denk ik dat men als talent nu eerder twee keer nadenkt er aan mee te doen. m.i.

    /   Reply  / 
  1. Johan van de Velde

   Nu leg je het er wel èrg dik bovenop…

   Welcome back ;)

     /   Reply  / 
  2. Yoshi

   ‘Bekende’ koppen worden zelf door de productie benaderd om blind te auditeren. Zo ook het geval voor Nikki en John Voice en vast en zeker ook het geval van eerdere artiesten als Charly Luske, Raffaela, Sharon Doorson, Floortje Smit.

   Er waren ook artiesten die bedankte voor de eer: Hind en Glennis Grace bijvoorbeeld.

     /   Reply  / 
 4. yoshi

  jammer van het nummer. Ze kan inderdaad beter en de kop op pagina ‘prive’ maakt haar come back ook niet beter op.

  Hopen dat ze de battles overleeft alleen zal ze het heel zwaar krijgen

    /   Reply  / 
  1. BéTé

   Nikki klonk vroeger bijzonder goed … juist omdat ze haar stem verkeerd gebruikte. (Ik was fan!!) Daardoor ontstonden haar poliepen op de stembanden.

   Om te voorkomen dat ze weer poliepen ontwikkelt is ze verplicht om met een andere techniek te zingen. En nu klinkt ze alles behalve bijzonder.

   Dat Sanne Hans – als enige – draaide was omdat ze Nikki’s stem herkende en haar een kans/ comeback gunde. Maar dat zit er natuurlijk helemaal niet in.

     /   Reply  / 
 5. Room

  Ik vind dat Nikki wel een makkelijke weg kiest door ”effe snel weer in de picture” te komen met The Voice. Ze heeft eigenlijk al een tweede kans gehad met De Beste Zangers Van. Heeft haar eigenlijk niet veel opgeleverd, dus denk ook niet dat The Voice veel voor haar zal veranderen. Misschien dat ze nog net een leuk platencontractje kan scoren (maar ja…voor hoelang).

    /   Reply  / 
  1. Yoshi

   De Beste Zangers is niet bedoeld om een zanger voor een come back te zorgen… Dat gold slechts alleen voor Glennis Grace die er een nummer 1 hit mee had gescoord. Al had ze een ander nummer gezongen, had ze die bekendheid ook niet zo gehad.

   Maar dat moment dateert ook alweer wat jaartjes terug. Er is sindsdien nooit meer een ‘Glennis’ moment geweest in dat programma.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>