Marco: Makkelijk nog 3 genomineerden TMF Borsato Award

Het gaat goed met de aanwas van nieuw muzikaal talent in Nederland. Dat vindt Marco Borsato, die gisteren de genomineerden voor de TMF Borsato Award bekendmaakte. Go Back to the Zoo, Krystl, MakeBelieve en Ben Saunders maken kans op de aanmoedigingsprijs, waarmee ze in de voetsporen zouden treden van Nick & Simon, Dio en Waylon. Marco tegen NLpop: “Het was dit jaar lastig vier acts te nomineren. Soms heb je goede acts en heel goede acts. Nu dingen er vier heel goede namen mee. Zeker in het bandjescircuit had ik makkelijk nog drie namen kunnen noemen die tussen dit rijtje genomineerden hadden kunnen staan.”

Bij de uitreiking van de 3fm Awards afgelopen donderdag was Borsato al uitermate lovend over Krystl, die aldaar werd bekroond tot beste nieuwkomer. Maar gisteren sprak Borsato ook zo vol lof over de drie collega’s van Krystl die genomineerd zijn voor de TMF Borsato Award, dat een tweede zege voor Krystl volgens Borsato niet vanzelfsprekend is. “Gelukkig ga ik daar zelf niet over, maar mag het publiek nu kiezen wie er moet winnen. Het is lastig daar een keuze te maken, want het gezelschap is breed samengesteld.”

Borsato roemt radiozender 3fm, die met Serious Talent een groot podium biedt aan beginnende artiesten. “Dat ik nu zo veel keuze heb bij de TMF Borsato Award, is misschien wel te danken aan Serious Talent. Het is een mooi platform waarvan er nu drie acts meedingen voor deze prijs.”

De zanger noemt Go Back to the Zoo nu al van een buitencategorie. De groep bracht vorige zomer zijn debuutalbum uit en is nu al heel groot, met optredens op Pinkpop en Lowlands, een top 3-notering voor album Benny Blisto en een nagenoeg uitverkochte clubtoer. “Als je in Paradiso was, had je kunnen zien dat er zowel een alternatief publiek stond als een TMF-publiek. Bands die zo vroeg in hun carrière al zo breed kunnen gaan – zeker in het jaar van hun doorbraak – die tonen bestaansrecht om door te groeien. Dat is maar voor weinig acts weggelegd, zeker uit de hoek waar Go Back to the Zoo vandaankomt. Daarom wilde ik ze toch nomineren, om te laten zien aan andere bands hoe het moet.”

Het criterium voor een nominatie van een TMF Borsato Award is eigenlijk het hebben van een debuutalbum. Maar Ben Saunders en Krystl moeten die nog uitbrengen. Al tijdens The Voice of Holland heeft Marco Ben benaderd voor een gastoptreden bij zijn stadionconcerten in mei. Ook Krystl valt die eer ten deel. Van haar heeft Borsato al meer werk gehoord en de zanger is laaiend enthousiast.

Op 12 juni worden de TMF Awards uitgedeeld en moet ook bekend worden welke act deze prijs krijgt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>