Terugkijken: unieke docu over album Racoon

Blue Days, Song Days legt zoektocht naar volmaakte hitsong vast

De eerste acht jaar waren voor de Zeeuwse band Racoon geen makkelijke periode. De mannen raakten begin deze eeuw zelfs hun platendeal kwijt. Maar in 2005 brak Racoon definitief door met Love You More. Daarna volgden nog vele andere hits, nummer 1-albums en een onophoudelijke reeks aan prijzen.

Drie weken geleden kwam het nieuwste Racoon-album All In Good Time met overmacht binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Filmmaker Erik de Bruyn volgde de bandleden langdurig tijdens de totstandkoming van die plaat.

Wat is het geheim van een goed liedje? Hoe schrijf je een volmaakte popsong van drie minuten? Bart, Stefan, Dennis en Paul praten in deze documentaire openhartig, en geven ons een intieme kijk achter de schermen bij Racoon!

De documentaire Racoon: Blue Days, Song Days ging zaterdag bij de VPRO op NPO 3 in première en is vanaf nu terug te kijken hier op Uitzending Gemist.

Video: trailer

Foto: Tommy N Lance

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>