Malta wint Junior Eurovisie Songfestival, NL 15e

Bekijk volledige uitslag • Nederland voor eerst in zes jaar niet in top 10

Het Junior Eurovisie Songfestival 2015 is zaterdagavond in Sofia gewonnen door de 12-jarige Destiny Chukunyere uit Malta met haar uptempo liedje Not My Soul.

Nederland eindigde met Shalisa en haar Million Lights op de vijftiende plaats. Geen verpletterend resultaat voor ons land deze keer, maar er waren twee landen die lager eindigden; Italië (de winnaar van vorig jaar) en Macedonië.

De vijftiende plek lijkt onze laagste ooit op het Junior Eurovisie Songfestival maar Shalisa haalde ongeveer hetzelfde resultaat als Marissa in 2008, die toen van de vijftien deelnemers dertiende werd. Bovendien was het verschil met de elfde plaats dit jaar maar drie punten dus het scheelde allemaal niet veel.

We kunnen niet elk jaar de top 10 halen, zoals we de afgelopen zes jaar deden. Malta won het Junior Eurovisie Songfestival twee jaar geleden ook. Felicitaties gaan tevens naar Slovenië dat met deze derde plaats haar beste resultaat ooit op een Eurovisie-liedjeswedstrijd haalde. Dus inclusief de volwassen versie.

Complete uitslag

1. Malta (185 punten)
2. Armenië (176 punten)
3. Slovenië (112 punten)
4. Wit-Rusland (105 punten)
5. Albanië (93 punten)
6. Rusland (80 punten)
7. Servië (79 punten)
8. Australië (64 punten)
9. Bulgarije (62 punten)
10. Georgië (51 punten)
11. Oekraïne (38 punten)
12. Ierland (36 punten)
13. Montenegro (36 punten)
14. San Marino (36 punten)
15. Nederland (35 punten)
16. Italië (34 punten)
17. Macedonië (26 punten)

De punten zijn bepaald door tv-kijkers en jury’s. Nederland gaf 12 punten aan Armenië, 10 aan Malta, 8 aan Slovenië, 7 aan Wit-Rusland, 6 aan Rusland, 5 aan Bulgarije, 4 aan Servië, 3 aan Australië, 2 aan Ierland en 1 punt aan Albanië.

Nederland ontving dit jaar 6 punten van Georgië, 5 van Slovenië, 4 van Australië en Bulgarije, 2 van San Marino en 1 punt van Italië en de Kids’ Jury.

De live registratie op YouTube had te kampen met geluidsproblemen maar je kan de hele show in goede kwaliteit ook terugkijken op Uitzending Gemist.

Video: Het winnende optreden van Malta

Video: Het optreden van Shalisa voor Nederland

Foto: EBU/Elena Volotova/Vladimir Dudakliev

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Malta wint Junior Eurovisie Songfestival, NL 15e

 1. eva

  shalisa had in de top 10 moeten komen en ik von georgie heel slecht.

    /   Reply  / 
 2. bastian

  Leuk nummer van Malta, heeft terecht gewonnen. NL stuurt nederpop..vlak..saai…gewoon meh, niet meer doen dus.

    /   Reply  / 
 3. sexyness

  Het liedje van malta is best goed. Kon eigenlijk zo meedoen met de gewone eurovisie. Okee misschien dat niet, maar wel goed lied

    /   Reply  / 
 4. Charlotte Valks

  Eigenlijk had ik verwacht dat Malta ging winnen omdat het een hele leuke song is. Nederland had kans om op de tweede plek te eindigen omdat het echt heel goed internationale song is want Shalisa had echt zo’n grote kans om op de tweede plek te eindigen. Voor Nederland is de vijftiende plek ook wel wat omdat het de leeftijd is van Shalisa maar ze deed het echt heel goed dus eigenlijk had ze kans gehad om op de tweede plek te eindigen. Lieve Shalisa ontzettend goed gedaan meid we zijn trots op je en hartstikke goed dat je iedereen in Bulgarije hebt weggeblazen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>