Terugkijken: muziekspektakel The Passion 2017

#TP17 • Intense en emotionele momenten verwacht met 2017-cast

Update: Hit of Shit: Elske DeWall – Heb Het Leven Lief

Vanavond live vanuit Leeuwarden het jaarlijkse muziekspektakel The Passion. Het belooft weer een prachtige show te worden met indrukwekkende versies van Nederpopliedjes, aan de hand waarvan het paasverhaal verteld wordt.

Er was de afgelopen tijd veel promotie voor het evenement. In talkshows zijn al een paar liedjes als previews gezongen. We letten vanavond in het bijzonder op Voice-fenomeen Dwight Dissels als Jezus en Elske DeWall als Maria.

Het kan ook dat VanVelzen als Judas, of Omri Tindal als Petrus, voor een piekmoment zorgt. In eerdere edities bleek de rol van Judas daar geschikt voor. Maar mijn voorgevoel zegt dat het dit jaar rond Dwight en Elske gebeurt.

Rolverdeling

Jezus – Dwight Dissels
Maria – Elske DeWall
Petrus – Omri Tindal
Judas – Roel van Velzen
Pilatus – Johnny Kraaijkamp jr.
Verteller – Remco Veldhuis
Verslaggever – Kefah Allush

Als discipelen: Sonja Silva, Liza Sips, Iris van Geffen, Gaby Blaaser, Hugo Metsers, Stefan Stasse, Robin Boissevain, Curt Fortin, Daan Boom, Eugène J. Jans. Als misdadigers: Miro Kloosterman, Poal Cairo.

Hits en aandacht

In voorgaande jaren leverde The Passion hits en aandacht voor deelnemende artiesten op. Vorig jaar was er veel lof voor Ellen ten Damme als Maria. Zij bracht haar liedjes uit als singles en organiseerde een speciaal concert.

In 2015 scoorde Jeroen van Koningsbrugge als Judas met Wit Licht van Marco Borsato, en in 2014 deed Jamai Loman dat in dezelfde rol met zijn uitvoering van Guus Meeuwis’ Gevallen Of Gevlogen. Een jaar eerder was er succes voor Anita Meyer met Laat Me Nu Toch Niet Alleen en Jim Bakkum met Zo Stil.

Liedjes

Vanavond horen onder meer: Ik Huil Alleen Bij Jou (Dwight, origineel Ali B), Ik Kan Het Niet Alleen (Dwight, origineel Borsato), Heb Het Leven Lief (Elske, origineel Liesbeth List), Zwart Wit (Dwight en Johnny, origineel Frank Boeijen Groep), en Stilte Voor De Storm (Dwight en Roel, origineel Borsato).

The Passion terugkijken kan op NPO Gemist

Meer The Passion: WebsiteFacebookInstagramTwitter

Video: Promo The Passion 2017

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>