Ellen ten Damme stapt over op Nederlandstalig

Ellen ten Damme maakte drie Engelstalige solo-cd’s. En nu stapt ze over op de Nederlandse taal. Momenteel doet Ellen een aantal try-out optredens van de voorstelling Durf Jij, die in maart officieel in première zal gaan. Een voorstelling waarin het multitalent volledig Nederlandstalig zingt. En dat klinkt verfrissend goed!

Met I Am Here had ze de grote nieuwe zangeres van Nederland moeten worden, maar het liep anders. Slechts 5.000 exemplaren werden er verkocht en Ellen kon vertrekken bij haar platenmaatschappij. In eigen beheer volgde de cd Impossible Girl, ook geen doorslaand succes. Intussen was Ten Damme wel succesvol in het theater met Von Kopf bis Fuß, een show geboren op de Parade.

Op datzelfde culturele festival heeft ze het liedje Durf Jij twee jaar terug al eens gespeeld. Een lief liedje met tekst van Ilja Leonard Pfeiffer. De reacties werden steeds positiever. “Wegens succes is dit idee uitgewerkt tot een nieuwe show, die zoals je van podiumbeest Ellen mag verwachten, spettert, swingt, ontroert, provoceert, maar ook ergens over gaat”, aldus het persbericht.

In Pauw & Witteman vertolkte Ellen deze week het nummer en ik was er meteen intens door geraakt. Een prachtige tekst en een kwetsbare uitvoering. Het deed mij in elk geval besluiten zeker naar de voorstelling Durf Jij te gaan. Trouwens, van Durf Jij verschijnt volgend jaar ook een cd.

Misschien dat Ellen hiermee dan alsnog haar grote doorbraak beleeft? Het is in elk geval niet broodnodig, de kaartjes voor het theater lopen toch wel goed.

Bekijk Ellen live bij Pauw & Witteman:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>