Excelsior heeft voltreffer met De Staat

Wie had kunnen denken dat het zo snel zou gaan met De Staat? De stonerrockers zijn doodgeknuffeld door 3VOOR12 – geheel terecht overigens – en hebben deze week hier en daar een recensie gekregen voor debuutalbum Wait for Evolution. Daar is met smart op gewacht, zal morgen blijken. Want Wait for Evolution komt bijna meteen de top 10 van de Album Top 100 binnendenderen.

Het is natuurlijk het resultaat van grondig voorwerk. De Staat speelde al in vrijwel alle uithoeken van het land via de Popronde of als voorprogramma van andere Nederlandse acts. Ook werden ze op sleeptouw genomen door dEUS, ook een mooie op je cv. Eind 2008 werd getekend bij Excelsior, het vermaarde kwaliteitslabel van onder andere Spinvis, Alamo Race Track en GEM. Excelsior heeft nu weer een voltreffer te pakken met De Staat.

“Josh Homme rijdt met een stijve tegen zijn speakers aan bij het beluisteren van deze plaat”, schreef 3VOOR12 al. Homme blijkt niet de enige…

Bekijk de video bij Fantastic Journey to the Underground nog eens:

Zie ook:
- Hit of shit: De Staat – Fantastic Journey of the Underground Man (video)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Excelsior heeft voltreffer met De Staat

  1. arend

    Ik weet niet welke top 100 jullie gebruiken, maar de megacharts, de enige die echt telt, en daar komen ze op 13 binnen, ook heel erg goed en hoog maar niet in de top 10 :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>