Di-Rect zit zonder zanger, Tim stapt op

De ontwikkelingen bij Di-Rect volgen zich in hoog tempo op. Nadat de band eerder deze week naar buiten bracht een platendeal te hebben getekend in Spanje en Portugal, doet zich nu een acuut probleem voor. Tim Akkerman heeft vanmorgen bekendgemaakt de band te willen verlaten. Hij maakt de Tommie theatertoer nog af, daarna is het gedaan. De overige bandleden zijn voornemens Di-Rect gewoon te laten bestaan.

Tim vertelt: “We zijn ooit begonnen als jonge band en zijn hier erg succesvol mee geworden, maar in de loop van de jaren zijn we zelf volwassen geworden en is ook onze muzikale smaak veranderd. En helaas ben ik nu op het punt gekomen dat deze smaak in mijn geval te ver af staat van Di-Rect.”

Spike reageert namens de band: “We waren al volop bezig met de voorbereidingen voor het 5e album en we hebben net een deal voor Spanje en Portugal getekend, dus het kwam nogal koud op ons dak. Maar het is een weldoordachte keuze van Tim, die niet zomaar over één nacht ijs is gegaan, dus we hebben hier zeker respect voor. We zullen onze Tommy theatertour uiteraard gewoon afmaken, maar we zullen toch ook heel hard moeten gaan nadenken over de toekomst.”

Mocht Di-Rect inderdaad doorgaan, dan lijkt de meest logische keuze om Spike tot zanger te bombarderen. Het zoeken van een ander boegbeeld na al die jaren is niet erg wijs. Maar we wachten het af. Ik sluit niet uit, dat alle bandleden na de Tommie-toer hun eigen weg gaan.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Di-Rect zit zonder zanger, Tim stapt op

  1. ron

    De opvolger Stereo staat al klaar.

      /   Reply  / 
  2. Helen

    Verrassend maar begrijpelijke keuze van Tim. Ik vraag me af of Spike het red als leadzanger, ik geloof het niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>