De Staat ontdekt de wereld van games

Je kunt als artiest nog zo veel veren in je reet gestoken krijgen door journalisten en publiek, uiteindelijk moet er ook brood op de plank komen. Nu gaat het met De Staat redelijk goed – het album kwam hoog binnen in de Album Top 100 en de band is smaakmaker dit festivalseizoen – van rentenieren is zeker nog geen sprake. Maar van lucratieve inkomsten wel, want de muziek van De Staat gaat gebruikt worden in de racegame Colin McRae Dirt 2.

Van het eerste deel zijn meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Jawel, console-games verkopen nog heel goed, ze zijn veel moeilijk te downloaden.

Door die goede verkopen is er ook meer budget, onder andere voor muziek. JunkieXL heeft er nooit een geheim van gemaakt zijn ziel verkocht te hebben aan deze wereld. Hij haalt er het gros van zijn omzet uit. Of: het verzorgen van games-muziek bekostigt zijn minder lucratieve albums.

Zo ver is het met De Staat natuurlijk nog niet, de groep componeert niet exclusief voor games. Toevallig is The Fantastic Journey to the Underground gebruikt voor een game. Maar ik denk dat de factuur toch wel 4 nullen heeft.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>