The Sheer vertelt ingrijpend verhaal in docu Here and Now and Long Before

De afgelopen week is er door velen gejubeld over de documentaire van The Sheer, Here and Now and Long Before. De docu van een kwartier vertelt het verhaal van de totstandkoming van de gelijknamige plaat. The Sheer heeft dan ook echt iets te vertellen. Frontman Bart kwam er achter nierpatiënt te zijn en de muzikale koers werd radicaal verlegd van optimistisch en springerig naar ingetogen en onzekerheid over de toekomst. Of zoals Bart zelf zegt in de film: “Van ‘het komt allemaal wel goed’ naar ‘Komt het eigenlijk allemaal wel goed?’”

De docu is al online te bekijken, maar beleeft vanavond zijn première op 101.tv van BNN. Toegegeven: erg mooie beelden allemaal, dat is echt heel fraai geschoten. De kritische kanttekening: waarom deze film nu pas en niet ten tijde van de release? Nu heb ik ‘het verhaal’ al in verschillende interviews gelezen.

Ik krijg bovendien de indruk dat het idee voor de docu vrij laat ontstond, want het is vooral voice-over over beelden die niets met het gezegde te maken hoeft te hebben.

Misschien benader ik het wel iets te kritisch. Velen kennen het verhaal nog niet en dan komt er wel even een golf aan informatie binnen.

Je kunt de docu hier bekijken of vanavond om 22.00 uur op 101.tv

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>