Hoort en zegt voort: Monsters van Jenny Lane

Onlangs kwam Say Say Say al voorbij in Hit of Shit, het nummer van Jenny Lane waar we erg enthousiast over zijn. Inmiddels is de volledige cd Monsters in ons bezit en meermalen gedraaid. Fantastisch album mensen, gaat dat horen!

Het grootste unique selling point van Jenny: haar stem. Ze kan vrijwel alles aan in de genres jazz, country, pop en waarschijnlijk ook rock. Al komt dat laatste niet echt aan bod op Monsters. Het is vooral een album vol muziek aan de alternatieve kant van popmuziek.

Wie graag luistert naar Ilse deLange, Duffy, het wat meer uptempo werk van Adele en misschien ook wel Amy Winehouse, kan deze cd eigenlijk blind aanschaffen. Jenny Lane flirt met invloeden uit de jaren ’60 en ’70 (zij het in mindere mate dan haar genoemde Britse collega’s) maar maakt er wel een heel eigentijds geluid van. Het is waarschijnlijk ook die stem waardoor je al snel referenties maakt met de jaren ’60 en ’70.

Jenny Lane heeft in het verleden de backing vocals bij Anouk verzorgt (en ik meen dat iemand op deze blog schreef, dat ze daar nog steeds geregeld staat). Voor mij is ze redelijk onverwacht op komen duiken. Weinig promotie, weinig tamtam en dus moet Jenny Lane het vooral hebben van de mond-tot-mond-reclame. Deze mond heeft gesproken, zegt ‘t voort!

Monsters is verschenen bij T2 Entertainment, check ook Jenny’s website.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hoort en zegt voort: Monsters van Jenny Lane

  1. refluS

    Ze is bij alle concerten al sinds het album Who’s your Momma 1 van de 3 backing vocals van Anouk.
    Laatst ook weer tijdens de showcases en straks ook weer in de Ahoy concerten!

      /   Reply  / 
  2. edgar

    Haar stem is in ieder geval veelzijdiger dan die van Anouk. Overigens niets ten nadele van de geweldige strot van Anouk. Ik bedoel alleen dat Jenny Lane meer muziekstijlen aan lijkt te kunnen, net zo makkelijk een smartlap als jazz en soul. Terwijl Anouk vooral heel goed gedijt in de (blues)rock. Monsters is inderdaad een hele puike plaat!

      /   Reply  / 
  3. Sven van der Man

    En het is een ontzettend lekker wijf, wat bleekjes misschien, maar wel lekker…Eigenlijk is ze net als Rivella…Een beetje vreemd maar wel lekker…

      /   Reply  / 
  4. Peter

    Ik kan de review volledig onderschrijven. Een té gekke CD. Klinkt zeer goed, prima band, Jenny schittert, goede songs. Kan op repeat in de cd-speler.
    Dat wordt nog wat !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>