Trijntje pakt goud met Jackson-cd, buitenlandse release

Trijntje Oosterhuis heeft in de roos geschoten met Never Can Say Goodbye, het tribute-album aan Michael Jackson. De plaat staat hoog in de Album Top 100 en heeft inmiddels de gouden status verkregen. Dat betekent dat er meer dan 25.000 stuks zijn uitgeleverd.

Trijntje heeft het album vooral opgenomen omdat ze daar zelf sterk de behoefte toe voelde. Het was niet haar bedoeling er enorm commercieel succes mee te behalen (had het dan gratis weggegeven, zeggen sommigen). Toch is ze nog lang niet klaar met het Michael Jackson-project.

In maart volgt er een korte clubtoer, waarbij Trijntje zich laat begeleiden door gitarist Leonardo Amuedo. “Het onverwachte grote succes van dit album heeft ook gezorgd dat er in Japan en Belgie wordt gekeken naar een serieuze release”, meldt ze op haar website. Eerder trad Trijntje al in Japan op met haar Burt Bacharach-songbooks.

Erg leuk voor Trijntje natuurlijk, al dat succes met andermans liedjes. Toch hoop ik dat ze in 2010 ook weer eens met eigen materiaal op de proppen komt.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Trijntje pakt goud met Jackson-cd, buitenlandse release

  1. @lbert

    Tja als het album toch niet bedoeld was voor de commercie had de cd wel verkovht kunnen worden als mid-price voor 10.- ik twijfewl wel erg aan de verklaring dat ze het meer voor zich zelf heeft opgenomen.
    Na een Stevie Wonder cd, Burt Bacharach en nu Michael moet de cover koningin weer eens aan de bak met eigen werk

      /   Reply  / 
  2. Mr.C

    Helemaal mee eens!

    Als ‘t echt voor haarzelf was had ze ‘t ter download aangeboden.

      /   Reply  / 
  3. Laatbloeier

    Trijntje is een fantastische zangeres en heeft ook met deze CD weer kwaliteit geleverd. En ik geloof wel dat ze oprecht was in haar bedoelingen. Met haar niet-commerciële bedoelingen had de CD echter wel goedkoper gekund om ook betaalbaar te zijn voor de groep mensen die door het economisch slechte jaar 2009 minder te besteden heeft. Gemiste kans!

      /   Reply  / 
  4. Ronald

    Prijzen voor CD’s zijn in Nederland sowieso debiel hoog. Dat het goedkoper kan bewijzen de landen om ons heen.

      /   Reply  / 
  5. Evie

    Ik vind het super voor Trijntje dat deze cd goud is geworden! En ik vind het wel meevallen qua prijs… Het album is al voor 14,99 euro te koop in platenzaken en via I-tunes kun je het gehele album voor 9,99 euro kopen (incl. extra 16de nummer). Ik heb trouwens ook ergens in een magazine gelezen dat een deel van de opbrengst van ‘Never Can Say Goodbye’ naar Unicef gaat, maar in hoeverre dat waar is weet ik niet…

      /   Reply  / 
    1. Laatbloeier

      Ik weet wel dat Trijntje meewerkt aan diverse activiteiten van Unicef. Het zou mooi zijn als ze een deel van de opbrengsten van deze CD aan Unicef schenkt. Dan handelt ze ook nog eens in de geest van Michael Jackson, die vaak de opbrengst van zijn concerten schonk aan goede doelen.

        /   Reply  / 
      1. leroy henzen

        Trijntje heeft enkele maanden geleden nog een concert gegeven geheel ten behoeve van Unicef :)

          /   Reply  / 
      2. Evie

        Ik las vandaag de Jazzism en daar staat inderdaad in bevestigd dat een deel van de opbrengst naar Unicef gaat. Trijntje zegt daarbij “Dat was een voorwaarde van mij om deze cd uit te laten komen.” Ik persoonlijk kan daar alleen maar respect voor hebben en gun Trijntje het succes met deze cd van harte…

          /   Reply  / 
        1. ivo

          waar ik wel nieuwschierig naar ben is of de familie Jackson zelf een exemplaar van dit album in bezit hebben en of ze dit zouden luisteren en wat voor mening ze daarover hebben.

            /   Reply  / 
        2. Laatbloeier

          Bedankt voor dit nieuws; ik heb er ook respect voor.

            /   Reply  / 
  6. leroy henzen

    Wat vaak vergeten wordt is dat Trijntje geen echte singer/songwriter is, maar een zangeres! Dus zij zingt liedjes! Trijntje kiest er voor om MOOIE liedjes te zingen! Deze worden tegenwoordig nog maar weinig gemaakt, dus kiest zij ervoor om oude nummers te zingen! Ik vind dit persoonlijk geen schande! Ik geloof heilig dat het bij Trijntje komt uit haar liefde voor de muziek, mooie nummers en het zingen van deze mooie nummers! Trijntje is één van de beste, al dan niet DE beste zangeres en zij hoort dan ook de beste nummers te zingen! Waar de meeste zangeressen maanden de studio in gaan om een nummer in te zingen en die daarna helemaal gepolijst worden, waardoor elke noot ‘nep’ is, is Trijntje puur! Ik vind dat ze het prachtig heeft gedaan!

      /   Reply  / 
  7. leroy henzen

    Wel hoop ook ik dat ze binnenkort met eigen werk komt uiteraard! Maar ze is gelukkig druk bezig met het schrijven (samen met andere songwriters en componisten) van een nieuw album met eigen werk! Dus ben benieuwd!

      /   Reply  / 
  8. ivo

    Als het goed is moet er in 2010 een nieuwe cd komen van Trijntje met eigen materiaal

      /   Reply  / 
  9. Meezinger

    Wat maakt het nou uit of ze met nog een album uitkomt of niet. Er is al zoveel te koop (-;

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>