Frontman Guido’s Orchestra tekent platencontract VS

Van Guido Dieteren zullen niet veel mensen hebben gehoord. Van Guido’s Orchestra wel, dat is het orkest dat vier edities van Symphonica in Rosso muzikaal begeleidde. Welnu, Guido Dieteren, de dirigent van het orkest, heeft een platencontract getekend in de Verenigde Staten. Dat meldt De Telegraaf. Guido was jarenlang een belangrijke schakel in het orkest van André Rieu maar heeft dus zijn eigen vleugels uitgespreid.

Guido in De Telegraaf: “Dankzij Marco Borsato, die durfde het aan. En ook vorig jaar met Diana Ross was een succes. Een paar weken geleden belde ze naar mijn mobiel. Dat ze het zo vreselijk leuk had gevonden om met mij te werken, en of we vijf maanden met haar wilden toeren. Maar het paste gewoon niet in ons schema. We hebben haar nu uitgenodigd voor onze show in New York op 30 september.”

Dit jaar is hij niet bij Symphonica in Rosso, Sting neemt zelf mensen mee waardoor hij zich laat begeleiden.

Wie denkt dat er nu grote rivaliteit is tussen André Rieu en Guido Dieteren heeft het mis. Het succes van Rieu is gigantisch maar er lijkt voldoende ruimte voor een tweede of derde violist die de wereld rondtoert met een grote show. Guido: “Rieu heeft een klassiek walsorkest. Guido’s Orchestra biedt de warmte van een orkest, en de swing van een band. Daarbij, ik componeer ook zélf muziek. Ik heb veel respect voor André, hij is de koning van de wals. Maar wij gaan níét terug in de tijd, wij zijn van 2010.”

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frontman Guido’s Orchestra tekent platencontract VS

  1. Sjef Mirakel

    Dit is goed nieuws. Ik heb via youtube eens gezocht naar wat filmpjes, hartstikke mooi wat dit poporkest allemaal speelt. Ook qua vormgeving ziet alles er gelikt uit. Veel succes in Amerika!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>