Tjeerd Oosterhuis werkt aan wereldhit

Zeg je Trijntje, zeg je Tjeerd Oosterhuis. Broer en zus werden beroemd in Nederland door Total Touch maar sloegen tijdig elk een eigen weg in. Dat resulteerde in twee succesvolle solocarrières. Trijntje heeft inmiddels haar vleugels uitgeslagen naar het buitenland, met optredens in het Verre Oosten. Tjeerd Oosterhuis ambieert ook zo’n internationale carrière en is druk bezig een wereldhit te schrijven.

“Ik zit nu veel in Zweden, Londen en de vluchten naar Noorwegen en New York zijn al geboekt”, vertelt hij in het AT5-programma Awick. Aldaar werkt hij in verschillende studio’s met lokale producers. Oosterhuis heeft inmiddels zo’n netwerk dat allerlei mensen in de muziekindustrie zijn producties weten neer te leggen bij de groten der aarden.

“We maken demo’s zo goed en zo rijk, dat ze al bijna klinken alsof de plaat af is”, verklapt Tjeerd zijn geheim. Tegen showbiz-verslaggever Frank Awick vertelt hij dat het een droom is om internationaal succes te scoren en dan uiteindelijk weer terug te keren naar Nederland.

Tjeerd is nu al succesvol producer voor veel Nederlandse artiesten, maar levert ook leaders voor tv-programma’s. Met Total Touch verkocht hij grofweg een miljoen platen.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Tjeerd Oosterhuis werkt aan wereldhit

  1. cooler2

    Grote woorden…

      /   Reply  / 
  2. ivo

    tijd zal het leren maar de connecties zijn er zijn maatje alan eshuijs heeft evacuate the dance floor van cascada mede geschreven

      /   Reply  / 
  3. Geesje

    Alan Eshuijs heeft ook een gedeelte van Jim zijn laatste album NU geproduceerd en samen met Jim liedjes mede geschreven.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Zo nou, dat helpt om een wereldhit te scoren zeg.
      n Connectie met Jim…

        /   Reply  / 
      1. Geesje

        En daar is spuit 11 weer Haha!!

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Blij dat je het zelf zegt Geesje.

            /   Reply  / 
  4. Tonnie

    Zolang hij er zelf maar in geloofd. Persoonlijk denk ik niet dat de wereld op zijn muziek zit te wachten.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Ik denk dat zijn produkties meer kans zullen hebben dan materiaal van menig ander Nederlandse artiest.
      Total Touch vond ik niet slecht, paar goeie songs.
      En Trijntje is een veelzijdig zangeres.

        /   Reply  / 
      1. Tonnie

        Ik denk niet Trijntje iets met z’n productiewerk te maken heeft. Misschien dat ze af en toe wat inzingt, maar daar blijft het dan ook bij. En Total Touch was ook geen wereldact. 1 miljoen platen verkopen is veel, maar was wel in de tijd dat er nog niet werd gedownload.

          /   Reply  / 
        1. ivo

          tjeerd heeft wel voor meerdere artiesten geschreven als voor jim denk aan ik leef mijn droom van gerard joling, nummers van het album voor Gordon & Replay, 2 albums van Edsilia Rombley, nummers voor Jeroen van der Boom en Herman van Veen tot nu toe wel eens waar alleen nederlanders maar zijn mede producer Alan Eshuijs heeft al een paar mega hits geschreven oa voor Danzel, Do, Chipz en Cascada . Op de site van Dutch charts kun je mooi opzoeken welke producers welke nr’s heeft geproduceert.

            /   Reply  / 
  5. Leroy

    Het album Total Touch van Tjeerd & Trijntje is nog steeds het best verkochte debuutalbum in de NL popgeschiedenis (5x! platina)! Dus ik denk dat hij wel een wereldhit kan schrijven ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>