Australië in Eurovisie Songfestival 2015

Vanwege 60ste jubileumeditie is Australië uitgenodigd om mee te doen

Australië doet mee aan het komende Eurovisie Songfestival in het Oostenrijkse Wenen. Vooralsnog gaat het om een eenmalige deelname vanwege het zestigste jubileum van het liedjesfestijn. Maar wie weet wat er gebeurt als de reacties heel positief zijn? Of als Australië de finale misschien wel weet te winnen?

Het land down under zendt het Songfestival al meer dan 30 jaar uit en er zijn veel Australische fans. Sommigen reizen er zelfs speciaal de halve wereld voor over. Tijdens de afgelopen editie in Kopenhagen was de interval-act in de tweede halve finale al helemaal aan Australië gewijd, inclusief optreden van Jessica Mauboy.

Australië is uitgenodigd en staat direct in de finale. Ze hoeven zich niet eerst via een halve finale te kwalificeren. Artiest en liedje worden binnenkort onthuld.

Gastland Oostenrijk en de ‘Big 5’ (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk) staan ook al in de finale omdat zij het meest betalen om het festival te organiseren. De afdracht wordt bepaald op basis van inwoneraantal en nationaal inkomen. Het is dus niet zo dat een rijk land een finaleplaats kan kopen.

• Loting: Trijntje in eerste halve finale Songfestival

Video: bekendmaking deelname Australië

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Australië in Eurovisie Songfestival 2015

  1. @lbert

    Als Australie mocht winnen wordt het festival volgend jaar in een Europees land gehouden en mag Australie nog een x mee doen

    Ik vind jet leuk dat ze mee doen, alleen vind ik dat ze gewoon in dei voorronde mee hadden moeten doen !!

      /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Ik weet dat het een Eurovisie Songfestival is, maar van mij mag Australië blijven meedoen. Het is al jaren duidelijk dat zij het Songfestival een geweldig evenement vinden. Heel leuk dat ze dit jaar meedoen en hopelijk blijft het niet bij 1 keer.

      /   Reply  / 
  3. Don

    Het enige wat ik leuk zou vinden is dat Trijntje Oosterhuis er een wereld(deel)hit mee zou scoren.
    Voor de rest is het natuurlijke een popenkast van de bovenste plank. Australië (wereldeel1) mag meedoen als land met Euro(pa+Israel!)visie Songfestival (werelddeel2). Te lachwekkend voor woorden.

      /   Reply  / 
    1. @lbert

      Veel kaas heb je er niet van gegeten Don, Het Eurovisie Songfestival is geen Europees onderonsje, maar leden van de EBU mogen mee doen, in of buiten Europa !!

        /   Reply  / 
  4. bastian

    Eenmalig oke, maar de voortekenen zijn er…die zullen vanaf nu wel elk jaar mee doen. Vind het niks.

      /   Reply  / 
  5. Gustin81

    Eenmalig meedoen kan ik me nog enigsins in vinden. Maar ik zou het echt raar vinden als ze vaker mee zouden doen, ook als ze zouden winnen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>