Hit of Shit: Armin van Buuren – Ping Pong (video)

Begonnen als grapje, via hoogtepunt in liveshows, naar hit in de charts

De nieuwe Armin van Buuren-single Ping Pong begon als grapje. De track was nooit bedoeld als echte release. Geïnspireerd op het videospelletje Pong, de retro game met het stuiterende witte balletje op lage resolutiebeeldschermen.

Maar Ping Pong sloeg onverwacht goed aan in de liveshow Armin Only. De reacties van het publiek waren zo overweldigend positief dat Ping Pong werd uitgebouwd tot een van de hoogtepunten in de show, inclusief het loslaten van gele ballonnen met smiley faces, een speciaal dansje en visuele effecten.

Armin en zijn team zagen zich gesteld voor de onvermijdelijke vraag: moeten we deze track niet gewoon uitbrengen? En zo geschiedde. Ping Pong is nu al een hit en door 538 ook nog gebombardeerd tot Dance Smash voor de komende week.

Ping Pong is bovendien een goeie promotiesingle voor A State Of Trance 2014 (ASOT), de nieuwste editie van Armins jaarlijkse dubbelalbum, met daarop een compilatie van de beste trance-tracks die hij draaide in zijn ASOT-radioshow.

Die show wordt in 26 landen uitgezonden, waaronder in Nederland door 538. Daarmee is het cirkeltje in de keuze voor Dance Smash ook commercieel rond.

Ping Pong (Radio Edit) op iTunes en Spotify
Fysiek album op Bol: A State Of Trance 2014

Armin van Buuren - Ping Pong

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of Shit: Armin van Buuren – Ping Pong (video)

  1. Johan van de Velde

    De sounds zijn prima, met wat dank aan Garrix, maar dit zal het in de clubs beter doen dan in de charts.

    Denk ik…

      /   Reply  / 
  2. Edwin Sanou

    Niets ten nadelen van Armin, ik doe het hem niet na.
    Maar ik hoor enige gelijkenissen in bepaalde passages met de remix van Confusion van New order, welke gemixt is door Arthur Baker voor de film Blade uit 1994. Het origineel komt uit 1983 of 84 maar lijkt geen sinds op de remix die gemaakt was voor de film.

    Volg de link en oordeel zelf wat je er van vindt,
    http://youtube.com/watch?v=n31vaO9Ubv0

      /   Reply  / 
  3. Remco den Haas

    Het nummer kwam mij ook erg bekend voor. Ik hoor er overigens een 2014 versie van Quartex – Mental Hangover in. Oordeel weer zelf:
    https://www.youtube.com/watch?v=1bUqs0eOECo

    Meneer Armin heeft flink geleend in de jaren ’90

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>