Schema: De Nederlandse acts op Lowlands 2009

Morgen staan er duizenden festivalgangers op de camping van Lowlands, een aantal dat vrijdag toeneemt tot zo’n 55.000 liefhebbers. Met meer dan 150 namen op het affiche en acht tenten waar muziek is, zal het een zware dobber worden een route uit te stippelen. NLpop belicht natuurlijk de Nederlandse muziekacts op ‘s lands leukste festival.

Vrijdag 21 augustus:

Roosbeef, 13.15 uur (India)
Festivalopener. Flamboyante frontvrouw Roos. Scoorde dit jaar met het album Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten. Excelsior-dingetje, tikkie raar, maar wel lekker.

Delain, 14.00 uur (Grolsch)
Gothrockers met een niet-klassiek-geschoolde zangeres. Nieuw album op komst en zou wel eens heel groot kunnen worden – zeker nu Within Temptation een jaartje rust heeft genomen.

Promo, 16.00 uur (Bravo)
De hardste deejay van Nederland. Als je van gabber en heel veel bpm houdt. Promo heeft wat muzikale vrienden uitgenodigd die niet meteen in zijn circuit opereren. Voor de interessante en verrassende samenwerkingen dus.

Amsterdam Klezmer Band, 21.50 uur (Lima)
Klezmer is klezmer, zo ook bij deze formatie. Al lenen ze ook wat muziek uit de hoeken van jazz, punk en ska. Bouwt altijd een feestje, maar je moet er wel van houden.

Zaterdag 22 augustus

Rap-programma in Bravo
13.10 uur, Jiggy Djé
Acteur, columnist, docent, radiopresentator en bovenal rapper. Heeft de bijnaam Keyser Punchline.
13.45 uur, Winne
Rechtstreeks uit Rotterdam. Connecties met DuvelDuvel en Opgezwolle
14.10 uur, Fakkelbrigade
Misschien wel de heetste act uit de stal van Top Notch op dit moment. Met enkele leden uit Opgezwolle. Cd Fakkelteit bezette al even de top 10 van de Album Top 100.
Dit rapuurtje is altijd een groot spektakel op Lowlands, handjes gegarandeerd in de goede flow in de lucht.

Moke, 15.30 uur (Grolsch)
Het eerste grote optreden van een ongetwijfeld lange toer langs alle podia in Nederland. Moke is groot geworden met Shorland en moet het nu waarmaken met ‘die moeilijke tweede’. Ze mogen nieuw materiaal uitproberen op Grolsch, de één-na-grootste tent van Lowlands.

Destine, 17.20 uur (Charlie)
Ze konden zelf maar moeilijk geloven dat ze zonder debuutalbum op Lowlands mochten spelen. Nederlandse emocore zoals ze dat in Amerika zo goed kunnen maken. Officieus de vervangers van Fall Out Boy.

Kyteman’s Hiphop Orchestra, 20.00 uur (Alpha)
Niet veel acts van Pinkpop mogen datzelfde jaar nog terugkomen op Lowlands. Maar om Kyteman kun je niet heen. Hij was zo ongeveer de sensatie van het Limburgse festival en mag op Lowlands nog veel meer mensen in extase brengen. Bijvoorbeeld 20.000 man in en rondom de Alpha, de enige Nederlandse act daar dit jaar. Wees er op tijd bij voor een mooi plekje.

Zondag 23 augustus

NL-programma in India

11.45 uur, Bertolf
Scoort momenteel zijn eerste top 10-hit met Mr. Light. Was gitarist bij Ilse deLange maar nu dus solo. Al gaat hij op Lowlands in duet met Miss Montreal.
12.15 uur, Miss Montreal
Het meisje bekend uit de kaasreclame en van De Wereld Draait Door. Prima debuut afgeleverd, laat de hits maar komen.
13.10 uur, Elle Bandita
Nederlands grootste punkchick. En de enige die kan moonwalken. Ogenschijnlijke chaos maar stiekem gestroomlijnde noise.
14.10 uur, Aux Raus
Ogenschijnlijke chaos en dat is het ook. Maar wel op basis van heel goede liedjes. Cd The Brick is in the Air zal centraal staan.
15.10 uur, Dio & The Madd
Ooit een gelegenheidsduo voor Baby, maar de samenwerking bevalt goed genoeg voor een optreden van bijna een uur. Dio ken je vooral van Tijdmachine, The Madd van hun crazy 60′s-sound.
16.25 uur, Drive Like Maria
Verovert het clubcircuit gestaag. Nu dus het klapstuk op dit Nederlandse programma. On a Train en nog lang niet uitgedenderd.

De Staat, 13.50 uur, Grolsch
Nog zo’n Pinkpop-act waar Lowlands niet omheen kan. Stonerrock met internationale potentie. En ook succesvol in eigen land.

Ziggi, 22.00 uur, India
Reggae-rap als afsluiter in de India. Belooft een gezellig feestje te worden.

Hele blokkenschema hier

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schema: De Nederlandse acts op Lowlands 2009

  1. jakko kan

    Zo op het eerste gezicht zijn dit niet alle nederlandse acts. De beknste mischien. Mis One Trick Pony bijvoorbeeld

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Moke presenteert The Long and Dangerous Sea met strijkorkest | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>