T-shirts tegen geklets bij concerten

Er lijkt een tegenbeweging te komen op het vele geklets bij concerten. 3VOOR12 had er laatst al een artikel over aan de hand van een stilgelegd optreden van Tindersticks. Nu zijn er vier concertbezoekers opgestaan die zich hebben verenigd in het initiatief Respect the Band. Hun missie: heb een beetje respect voor de artiest die op staat te treden en klets niet door zijn concert heen. Je doet de act er een plezier mee en de mensen om je heen ook. Wie zich bij de beweging aansluit, kan een t-shirt bestellen waarmee je duidelijk maakt zwijgzaamheid op prijs te stellen.

Persoonlijk zie ik er wel wat in. Zeker bij de hoofdact kan het me mateloos irriteren wanneer mensen om me heen aan een stuk doorwauwelen. Op een vrij luide toon. Als die lui nou nog achteraan bij de bar stonden, vaak tref je ze vooraan bij het podium net zo goed.

Anderzijds kan ik er ook wel inkomen. Concertbezoek is een sociale activiteit. Je hebt elkaar misschien een tijd niet gezien, er gaan een paar biertjes in en dan kletst het wel gezellig.

Maar dat kan natuurlijk ook tussen het voorprogramma en de hoofdact. Of na afloop. Of op de gang.

Respect the Band heeft een eigen website, waar de t-shirts zijn te bestellen. Misschien de volgende print iets minder agressief maken?

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “T-shirts tegen geklets bij concerten

 1. Bitsyy

  Nieuwe single van K3 Wordt Handjes Draaien…

    /   Reply  / 
 2. bart

  ik had er nooit echt last van, tot laatst bij alphabeat. twee mensen schuin achter me en ook gewoon door de nummers heen schreeuwen over van alles en nog wat. ik vind het een goed idee.

    /   Reply  / 
 3. Hans

  Als nu allemaal deze foto http://www.twitpic.com/19sguh/full op onze mobiel zetten en omhoog houden als we er last van hebben? Het is in ieder geval wat vriendelijker en je ziet ook meteen dat je niet de enige bent die zich ergert.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>