Sieneke in tranen: Ik ben erg verdrietig en emotioneel

Sieneke Peeters is na het verlies op het Eurovisie Songfestival in tranen uitgebarsten. Het was de bedoeling om de cameraploeg van SBS Shownieuws snel te woord te staan na de Songfestival-uitzending, maar ze was minuten lang te emotioneel om voor de camera te komen. Toen ze eenmaal bij verslaggever Koos van Plateringen stond, biggelden de tranen al snel over haar wangen. “Ook al heb ik het niet gehaald, ik ben heel trots op mezelf. Ik ben weer een ervaring rijker. Natuurlijk ben ik heel erg verdrietig en emotioneel.”

De avond begon zo goed voor Sieneke. Na de hele week enthousiaste reacties te hebben gehoord, mocht ze als negende het podium op. “Ik was echt zo blij toen. Iedereen in de zaal riep ‘Sieneke, Sieneke, Sieneke’. Bij de uitslag lieten ze telkens drie gegadigden zien en de laatste was het dan meestal. Dus bij die tiende envelop kwam ik als laatst in beeld. Ik dacht: ‘Nu kom ik!’” Maar dat was dus niet zo.

Coach Marianne Weber denkt dat Nederland nog tot in de lengte van dagen plezier kan hebben van Sieneke. “Wat er ook gebeurt, Nederland heeft er een publiekslieveling bij. Een meisje met zoveel kracht, daar hebben we over twintig jaar nog plezier van.”

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Sieneke in tranen: Ik ben erg verdrietig en emotioneel

 1. Richard

  En het ergste is nog. Tros gaat nog 10 jaar door met frans bauer look a likes!

    /   Reply  / 
 2. Hielke

  Ik ben met Sieneke beslist niet TROS op Nederland!

    /   Reply  / 
 3. Stefan

  Ik had t het meisje wel gegund. na al die weken al die ellende:S En ze deed het goed! Dus ik ben misschien niet trots op TROS, maar wel op Sieneke:)!

    /   Reply  / 
  1. Henk

   En ik sluit me helemaal aan bij jou.

     /   Reply  / 
 4. Den

  Doen ze opeens zielig…iedereen wist toch dat dit het ergste was wat Nederland ooit stuurde! En nog erger,de Tros gaat ermee door.Kan niemand dat verbieden?

    /   Reply  / 
  1. @lbert

   o ja en waarom is dit het ergste het is weer es wat anders en niet de smaak van idereen, helaas alleen Europa vind het niet leuk (genoeg) De 2e Halve finale was erg sterk, begrijp alleen niet waarom Cyprus door is, maybe votes vanuit GB waar hij woont, Turkije hoefde van mij niet door, niet mijn ding, snap wel dat men het wel leuk kan vinden, gelukkig Denemarken wel door

     /   Reply  / 
 5. @lbert

  Trouwens Sieneke goed gedaan, voor iemand die nog niet zo lang in het vak zit prima, het kwam goed en vrolijk over!!

    /   Reply  / 
 6. Ilya

  Had het haar graag gegund, maar het was te saai voor woorden. Ze kwam niet van haar plaats af en op de achtergrond gebeurde ook niks. Geen dansers, alleen een draaiorgel waar verder niks gebeurde. Oh wacht, op het laatst kwamen de poppen tot leven

    /   Reply  / 
 7. Peterke!

  Sieneke heeft het goed gedaan en zou het ook hartstikke verdient hebben om door te gaan! :) Jammer dat dit dan niet gebeurd is, want ik had het Sieneke van harte gegund. En kom op mensen… zo erg is het nummer nou ook weer niet! Het klonk reuze gezellig en Sieneke was in tegenstelling tot een paar andere heel erg stemvast! Ze stond er en ik kon geen zenuwen bekennen. Ze hoeft zich nergens voor te schamen, want het heeft niet aan Sieneke gelegen dat we niet doorzijn!

  Sieneke… je hebt het gisteren geweldig gedaan! Grootse complimenten! :)

    /   Reply  / 
 8. maria

  Ik heb voor het eerst weer eens genoten van een nederlandse inzending! Sieneke zong goed en bracht het leuk! Proficiat. Haar valt niets te verwijten; wat nederland ook inzendt….. we maken geen enkele kans meer. Dat ligt aan de opzet en de ontwikkeling die dit Songfestival heeft ondergaan. Stop met deze deelname!
  Wordt het nu niet eens tijd dat we het Songfestival gaan opsplitsen?:
  West-Eropa, zuid-Europa en Oost-Europa? Wat mij betreft: Zou veel en veel prettiger zijn, om te kijken en te luisteren. Op die manier maken we nog wel een kans om hoog te eindigen!
  Morgen kijk ik in ieder geval niet. Een zeer groot deel van de inzendingen vind ik zelfs irritant en smakeloos. Belgie heeft gelukkig een aardig nummer, maar de kans is groot dat weer een of ander oost of zuideuropees land met de “eer” gaat strijken!

    /   Reply  / 
 9. BoycotIdols

  Tja. Weer eens bevestigd dat Nederland op muzikaal gebied een ontwikkelingsland is. Als ik van de zomer weer in het buitenland ben, ga ik heel zachtjes zeggen dat ik ‘Dutch’ben. Zo beschamend is het ondertussen geworden. We worden uitgelachen in het buitenland, dankzij Shalalie nog meer…

    /   Reply  / 
  1. Den

   ben het helemaal met je eens!

     /   Reply  / 
 10. Sven van der Man

  Beste Maria, het ligt hem niet aan de opzet. De nummers die wel door zijn, zijn ook goed. Onze Belgische vrienden zijn immers wel door! Waarom? Goed nummer! Alle kermis acts zijn niet door!
  Gewoon eerlijk zijn: dit nummer was om te huilen. En nou niet meteen doen alsof critici op Sieneke iets tegen hebben. Helemaal niks! De TROS liet dat meisje de klappen krijgen. Haar valt niks te verwijten, de TROS wel. Want die was zo achterlijk om een ouderwets nummer in te zenden.

    /   Reply  / 
 11. Baz

  Losers hoor sommige mensen…hoezo schamen? Zegt meer over jezelf. Tis maar een liedje. Kom op zeg. Aan Sieneke heeft het absoluut niet gelegen, knap hoor met zo weinig ervaring. Ze straalde en het zag er vrolijk uit. Volgend jaar geen Pierre meer. Ik wens Sieneke veel succes met haar beginnende carriere, you go girl!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>