Dashni werkt met Euphoria-producer aan Eurovisielied

NLPOP EXCLUSIEF De Nederlands-Koerdische zangeres Dashni Morad toonde eerder al interesse om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Nu blijkt dat ze werkt aan een nummer met niemand minder dan Thomas G:son. Hij is de Zweedse producer van Euphoria, het winnende lied van dit jaar; wereldwijd een grote hit.

Thomas G:son is geen onbekende in de Songfestivalwereld. Naast Euphoria tekende de componist en producer voor diverse andere successen op het liedjesfestijn, waaronder deze meest recente inzending van Spanje, waarmee het land voor het eerst sinds 2004 de top 10 bereikte, en dit liedje van Denemarken in 2010, dat op de vierde plek eindigde.

Ook nam G:son deel aan diverse nationale voorrondes, waaronder die van Zweden, sinds 1999 bijna jaarlijks, en die van Noorwegen, Denemarken, Finland, Letland, Polen, België en Spanje. Er is ook kritiek. Critici vinden zijn songs niet origineel of houden niet van zijn typisch stijl. Sinds Euphoria is veel kritiek evenwel verstomd.

Dashni werkt nu aan een Engelstalig album bij het Zweedse platenlabel Fandom Records en NUM (Nuthin’ Under A Million) die ook verantwoordelijk zijn voor de beat van I Am (Open Your Eyes). Met G:son maken zij een liedje voor het Nationaal Songfestival.

Het is echter nog niet duidelijk of er überhaupt een Nederlandse voorronde komt. De TROS lijkt nog in onderhandeling te zijn met Anouk over haar mogelijke deelname, maar die liet eergisteren weten dat zij daar niets van weet. Lees hier meer.

Dashni’s manager laat desgevraagd weten dat er contact is geweest met de TROS, maar dat het nog onduidelijk is of er voorrondes komen. Ze willen echter voorbereid zijn voor het geval dat, en werken dus door met G:son aan een Songfestivallied.

De keuzes die de komende tijd gemaakt worden door zowel de TROS als Anouk zijn allesbepalend. Er wordt al jaren gezegd dat onze omroep serieus werk moet maken van een echt goede voorronde. Aan de andere kant blijkt uit alle eerdere reacties dat het Nederlandse publiek wil dat de TROS het aanbod van Anouk niet laat schieten.

Wat gaat het worden, beste TROS? Ondanks dit mooie nieuws over Dashni blijft mijn mening ongewijzigd: Anouk passeer je niet. Een groots opgezette voorronde kan een jaartje uitgesteld worden, maar als je een artiest als Anouk aan de kant schuift wordt de kans dat ze het later nog eens aanbiedt onplezierig klein.

Als de TROS nu kiest voor Anouk en het mocht onverhoopt niet goed uitpakken, dan is de weg vrij voor voorrondes. Maar kiest de TROS nu voor voorrondes, dan kan hen tot in lengte van dagen worden nagedragen: ‘Had je Anouk maar niet moeten passeren!’

Dashni Morad – I Am (Open Your Eyes):

Video op Youtube

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dashni werkt met Euphoria-producer aan Eurovisielied

  1. Pingback: Producer Euphoria werkt aan lied voor Nederlands Nationaal Songfestival | Songfestivalvisie

  2. Arjan Hensens

    Jammer dan! In Boulevard is zojuist bekend gemaakt dat het management van Anouk bekend heeft gemaakt dat er zeker gesprekken plaats hebben gevonden en de kans is zeer groot dat Anouk NL gaat vertegenwoordigen. De voorronde is afgeschaft en er zal hoogstwaarschijnlijk een show komen waarin Anouk centraal komt te staan. Een uur durende muziekshow met prachtige nummers van Anouk. Alleen definitief is het nog niet tsja alleen maar omdat het niet officieel naar buiten is gebracht.

      /   Reply  / 
  3. Nico

    In een eventueel te houden Nationale voorronde kan zij een troef zijn. Maar dan wel liefst met een Nederlandse compositie.
    We hebben in Nederland zat goede schrijvers, die hebben al jaren geen eerlijke kans gehad.
    Eerst een goede SONG kiezen voor een authentieke artiest, daar draait het om op een SONGfestival. Niet een liedje van een echtgenoot/vriend/manager/etc.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>