Loting Songfestival: Anouk in 1e helft van 1e halve finale

Loting Eurovisie Songfestival 2013: Nederland in de eerste helft van de eerste halve finale • België in onze halve finale • Een land minder dan in de tweede halve finale

Op het komende Eurovisie Songfestival in Malmö treedt Anouk voor Nederland aan in de eerste helft van de eerste halve finale. Dat is vandaag door middel van loting bepaald.

De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 14 mei. Anouk neemt het dan op tegen de inzendingen uit Denemarken, Kroatië, Oekraïne, Oostenrijk, Slovenië, Estland, Rusland, Litouwen, Servië, Ierland, Wit-Rusland, Cyprus, Montenegro, België en Moldavië.

10 van deze 16 zullen zich plaatsen voor de finale op de zaterdag. Italië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk stemmen mee in onze halve finale. Zij zijn al geplaatst voor de finale.

Voordelen: België zit dit jaar in dezelfde halve finale als Nederland, en er doet een land minder mee dan in de andere halve finale. Nadeel: Anouk treedt op in de eerste helft van de show. Voor televoting is een optreden in de tweede helft van de show voordeliger.

Eerste halve finale, dinsdag 14 mei
Startposities 1-8: Denemarken, Kroatië, Oekraïne, Nederland, Oostenrijk, Slovenië, Estland, Rusland. Startposities 9-17: Litouwen, Servië, Ierland, Wit-Rusland, Cyprus, Montenegro, België, Moldavië. (Italië, Zweden en Verenigd Koninkrijk stemmen mee)

Tweede halve finale, donderdag 16 mei
Startposities 1-8: Letland, Azerbeidzjan, Malta, IJsland, San Marino, Macedonië, Finland, Bulgarije. Startposities 9-17: Israël, Noorwegen, Albanië, Hongarije, Zwitserland, Georgië, Griekenland, Armenië, Roemenië. (Duitsland, Frankrijk en Spanje stemmen mee)

In maart worden de definitieve startposities bepaald. Dat gebeurt niet meer door middel van een loting, zoals in eerdere jaren, maar wordt door de producent bepaald. Ze hopen de show gevarieerd te houden door vergelijkbare acts niet na elkaar te laten optreden.

Het liedje dat Anouk zal zingen wordt eind februari bij de TROS bekendgemaakt.

De slogan van dit jaar is ook onthuld: We Are One. En het logo is een vlinder:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Loting Songfestival: Anouk in 1e helft van 1e halve finale

  1. Peterke!

    We zitten dit jaar teminste in een gunstige pool. Anouk is populair in België, dus ik verwacht daar wel 12 punten van. Van Oostenrijk verwacht ik ook enkele punten. Ik denk dat we van Anouk wel wat kunnen verwachten dit jaar. Zij heeft in NL inmiddels al zoveel concerten gegeven, waarvan er ook veel uitverkocht waren dat zij (denk ik) niet echt nerveus zal zijn. Met Anouk zou het toch zeker goed moeten komen?

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    We Are One? Vlinder? pfffffffft

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>