Podium Eurovisie Songfestival 2013 onthuld (foto’s)

Op dit podium zal Anouk over acht weken haar lied Birds vertolken

Het stagedesign van het komende Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden is vandaag bekendgemaakt. Het doel van de EBU en de Zweedse omroep SVT was om de organisatie van het festival dit jaar minder kostbaar te maken.

De kosten liepen de afgelopen jaren de spuitgaten uit, met als hoogtepunt Azerbeidzjan vorig jaar, waar men speciaal een heel nieuw stadion bouwde, en uitkwam op een budget tussen de 43 en 63 miljoen euro.

In Zweden wordt het budget teruggebracht tot 12 miljoen euro. Dat is 5 miljoen minder dan het Noorse budget voor het festival in Oslo in 2010.

Men brengt de kosten terug door onder meer te kiezen voor een kleinere arena, waardoor er geen verlies meer wordt gedraaid op de twee halve finales. Op deze manier wordt het voor kleinere landen ook mogelijk om het festival te organiseren als ze mochten winnen, en houdt men rekening met de economische crisis.

Van 12 miljoen euro kan je natuurlijk ook een heel mooi internationaal feestje bouwen, en de Zweedse omroep heeft veel ervaring met de grootse organisatie van het jaarlijkse Melodifestivalen, de Zweedse voorrondes voor het Songfestival.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival vinden plaats op 14 en 16 mei, de finale op 18 mei. Bekijk foto’s van het ontwerp (klik voor groter):

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>