Toppers in Concert 2013: Help, er is een dresscode! (tips)

Voor de negende keer barst Toppers in Concert in de Amsterdam Arena los

Nou zijn er altijd mensen die op het laatste moment nog een outfit moeten vinden volgens het kledingadvies. Daarom net als vorig jaar op NLpop wat handige last-minute tips.

De dresscode is: Glitter Mystic With a Touch of Gold. Het thema is: 1001 Night.

Je kan nog steeds een bestelling plaatsen in de officiële webshop van Toppers in Concert. Als je op zaterdag of zondag gaat, dan kan je bellen en een afspraak maken om je bestelling vandaag tussen 10.00 en 14.00 uur op te halen in De Meern, bij Utrecht.

Naar De Meern reizen is niet voor iedereen de handigste oplossing, maar in die webshop vind je wel ideeën van outfits die je ook in carnavalsshops kan krijgen. Verder geldt net als vorig jaar: glitters. Hoe meer hoe beter. Dit jaar kies je echter voor goudglitter.

Koop je losse glitters bij een hobbyshop voor op kleding, dan moet je die eerst met textiellijm op de stof bevestigen. Uitkloppen zodat de glitters die niet goed vastgelijmd zitten eraf vallen. Daarna haarspray over de gelijmde glitters, dan laten ze minder snel los.

Dure gouden sieraden dragen is niet handig op zo’n groot concert; je zal ze verliezen in de massa. Dan kan je beter wat nepspul halen op de markt, bij Hema, H&M, enz. Dunne glanzende of doorzichtige sjaaltjes zijn ook goed. Bijvoorbeeld in rood, paars of goud.

Denk: Fata Morgana in de Efteling. Naast in Marokkaanse winkels kan je ook accessoires halen in Chinese of Indonesische winkeltjes. Het thema is gericht op het Midden Oosten en India, maar geen mens die het ziet als jouw sjaaltje eigenlijk uit China komt.

Bij de Xenos hebben ze deze week een tweepersoons klamboe (in diverse kleuren) in de aanbieding voor 7,99 euro. Als je handig bent dan sloop je die stof eraf, en maak je daar een indrukwekkend draagbaar damesgewaad van. Het meer uitbundige werk.

Zowel dames als heren kunnen ook een bandana of tulband om hun hoofd knopen. Daar heb je wat langere lappen stof voor nodig, afhangend van hoe groot je ‘m hebben wilt. Op Youtube kan je veel filmpjes vinden met uitleg over hoe je een tulband knoopt. Je zou daar ook een laken voor kunnen gebruiken. Zorg wel dat ie goed vastzit.

Met armbandjes, buikdanskettingen, boa’s en zonnebrillen (kunnen altijd bij de Toppers), en de onvermijdelijke glitters kom je al een heel eind. Kortom, zo moeilijk is de dresscode niet. Als je creatief bent kan je voor onder de 10 euro klaar zijn. Veel plezier!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Toppers in Concert 2013: Help, er is een dresscode! (tips)

  1. Nico

    Toen de naam De Toppers bedacht werd, heb ik gelachen om hun zelfspot. Leuk ironisch. Had ook De Giganten kunnen zijn.
    Tegenwoordig denken sommigen dat het echt toppers zijn. Daar moet ik ook om lachen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>