Songfestival met Anouk in China uitgezonden

‘Geweldige kans om enorm publiek buiten Europa te bereiken’

Het afgelopen Eurovisie Songfestival met onze Anouk wordt vandaag, morgen en overmorgen uitgezonden in China. Dat meldde eurovision.tv deze week.

‘Dit is een geweldige kans voor de artiesten die deelnemen om een enorm publiek buiten Europa te bereiken’, zegt Jon Ola Sand, uitvoerend supervisor van organisator EBU over de uitzending. China telt 1,3 miljard inwoners.

Sand: ‘We hopen dat dit het begin wordt van een jaarlijkse traditie, en dat het Eurovisie Songfestival uiteindelijk ook één van China’s favoriete shows wordt’.

China is niet helemaal vreemd met het festival. Loreen, de winnares van vorig jaar, brak in het land door nadat zij daar optrad in een tv-show met Nieuwjaar.

De halve finales en de finale, met Anouk, worden dit weekend tweemaal uitgezonden op CCTV-15, het muziekkanaal van de Chinese staatsomroep.

Nederlandse inzending voor volgend jaar?

Ondertussen zijn bij ons in Nederland de speculaties over onze inzending voor volgend jaar een beetje ingedut. Eerder lieten onder meer Armin van Buuren, Sharon Doorson, Lisa Lois en Jim Bakkum weten eventueel wel te willen.

China komt er dit jaar dus bij, en naast het miljoenenpubliek in Europa, bereikt het festival ieder jaar ook mensen in Australië, waar het behoorlijk populair is. Deelnemende artiesten kunnen zich dus echt wereldwijd presenteren.

Het is nog niet bekend of onze omroep, vanaf volgend jaar AvroTros, een nationale voorronde gaat organiseren met meerdere artiesten, of dat er een artiest geselecteerd wordt zoals bij Anouk, 3JS, De Toppers en Hind.

De releaselimiet is inmiddels gepasseerd. In theorie zouden we ieder nieuw liedje dat na 1 september jl. is verschenen naar het Songfestival kunnen sturen.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Songfestival met Anouk in China uitgezonden

  1. vinn

    Ik denk dat Sharon Doorson nu onze beste troef is

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Ik acht haar ongeschikt. Haar muziekgenre lijkt weliswaar populair maar tijdens het festival komt er veel meer bij kijken. O.a. haar saaie stemgeluid is beslist geen pré evenals haar ontoegankelijke blik en voorkomen.

        /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Hmmm, over twee maanden niet meer, vrees ik.

      Haar succes is dan ws definitief over en dan komt iedereen weer met nieuwe Voice-deelnemers die dàn allemaal weer onze beste troef zijn.

      O ja, en dan moet Martin Garrix het mixen.

      Geniaal…
      (;

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        (Mijn reaktie was op vinns reaktie)

        Yep, eens met Bé.

        Ze mist bovendien soul en beweegt nou ook niet echt ritmisch, wat toch een vereiste is voor een zangeres van en in dit ‘genre’.

          /   Reply  / 
        1. Christian

          Beetje belachelijke argumentaties hierboven. Men hoort eigenlijk niet veel van haar te verwachten, ze waren haar al ‘vergeten’ na de halve finale van The Voice, maar boem pats daar stond ze dan, keihard in hitparades met Fail In Love en terecht. Haar volgende single High On Your Love ook een dikke hit en Run Run die nu gereleased is, gaat ook als een tiet.

          Zij was voor haar doorbraak een ras soulzangeres, dus dat ze soul mits, is een beetje onzin. Ze heeft het gewoonweg nog niet kunnen laten zien.

          Verder is ze een podiumbeest in hart en nieren en valt ze zeker niet in het niet voor haar danseressen.

          Sharon is onze beste optie en een aanwinst binnen ons songfestivalinzending-rijtje.

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Dank je Christian; ik ben het helemaal met je eens

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>