Common Linnets naar finale Songfestival (video)

Nu in top 10 bij bookmakers • Ilse en Waylon flikken het: NL in de finale!

Na een prachtige, maar toch ook behoorlijk zenuwslopende show hebben onze Common Linnets vanavond de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 bereikt! Dat is nog niet alles, want Nederland stijgt in noodtempo bij de bookmakers.

Nederland staat op dit moment zevende (!) bij de bookmakers voor de eindoverwinning. Vorige week stonden we nog 25ste, twee dagen geleden nog 17de. We kunnen eventueel weer zakken na de tweede halve finale donderdag.

Ilse en Waylons uitvoering van Calm After The Storm was vocaal vlekkeloos en visueel bijzonder indrukwekkend. Hun beste uitvoering tot nu toe, met meerdere applausmomenten. Dit is een act waar we als Nederland trots op mogen zijn!

Alle landen die zich plaatsen voor de finale: Armenië, Zweden, IJsland, Rusland, Azerbeidzjan, Oekraïne, San Marino, Nederland, Montenegro, Hongarije.

Voor de inzendingen uit Letland, Estland, Albanië, België, Moldavië en Portugal is het Songfestivalavontuur helaas ten einde gekomen. Zij hebben het niet gered.

De exacte punten voor de landen die zich plaatsten blijven geheim tot na de finale. Dit om beïnvloeding te voorkomen en het spannend te houden.

Update klik: Common Linnets op 1 in iTunes, op 6 bij bookmakers

Terugkijken: The Common Linnets in de halve finale

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Common Linnets naar finale Songfestival (video)

  1. Peterke!

    Het is dan ook een top nummer! Alles zag er goed uit! Zowel vocaal gezien als het podium. Ze doen het ook heel slim om deze week hun album uit te brengen. Vooral nu ze door zijn ben ik nog meer benieuwd naar hun album dan ik voorheen gedacht had. Ik ga hem zeker luisteren. Ik hoop alleen wel dat ze hem direct op Spotify plaatsen. Dat is toch echt mijn muziekstation. Heb behoorlijk veel zin in donderdag en natuurlijk zaterdag!

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      We staan inmiddels zevende bij de bookmakers voor de overwinning. In de Europese I-Tunes doet het nummer het ook vrij goed. Vooral Estland! Daar staat het nummer nu op #2. In Nederland staat het nummer natuurlijk weer op #1. :)

        /   Reply  / 
  2. BéTé

    In deze finale waren Nederland en Hongarije veruit het sterkste. Wat een afgang van de gedoodverfde winnaar Armenië !!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Heb niet naar alles met volledige aandacht gekeken en geluisterd, maar wat was er zo slecht aan Armenië?

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Slechte performance en hij zong behoorlijk vals. Dat hij de gedoodverfde winnaar is … is dus duidelijk te danken aan de studio-opname van de song en bijbehorende videoclip.

          /   Reply  / 
        1. Henk

          Ja die clip is goed en klinkt ook goed. Maar wat zong hij vals. Trouwens Zweden vind ik ook zwaar dramatisch. Hongarije vond ik erg goed.

            /   Reply  / 
          1. BéTé

            Zijn we het daar over eens, Henk. Zweden & Armenië maakten idd de verwachtingen niet waar. Hongarije daarentegen zeker wel; dat klonk bijna zo goed als de studio-opname. Maar Nederland sprong er gisteravond hoog bovenuit op elk vlak; keuze van song, zang, presentatie/ looks, ervaring en algehele performance. Het klonk als een klok en de performance was om door een ringetje te halen.

              /  
  3. Nico

    Bij RTL 4 Late Night was Henk Jan Smit uitgenodigd als deskundige. Van tevoren had hij het nummer kansloos geacht, al zwakte hij dat erg af.
    Nu Nederland door was naar de finale moest hij toch nog even zeggen, dat het feit dat ze als negende uit de hoge hoed kwamen veelzeggend was, suggererende dat het hakken over de sloot was.
    Dat de volgorde van bekend maken “willekeurig” was, wist deze deskundige kennelijk niet.
    (Overigens heeft de Nederlandse Sietse Bakker, zittende in het bestuur van ESF, persoonlijk er vorig jaar voor gezorgd dat Anouk als 10e uit de hoge hoed kwam, om het extra spannend te maken).

      /   Reply  / 
  4. BéTé

    Ilse & Waylon werden door veel critici nog beoordeeld op hun eerste presentatie bij DWDD. Ze hebben achteraf toegegeven dat dit geen slimme keuze is geweest. Vervolgens is het wel een flinke hit gebleken… dat zegt wel genoeg.
    Al met al is het ‘t totaalplaatje wat gemaakt heeft dat ze door zijn gegaan naar de finale; goede song, juiste looks, super camerabeelden erbij, puike performance. TOP !!!

      /   Reply  / 
  5. Calypso

    De performance hier even gekeken; heb het gisterenavond niet gezien, alleen de uitslag. Omdat ik de rest een erg lange zit vind.

    Het nummer is voor mij nog steeds niet het meest opwindende, maar de performance was goed, en ik merk zelf dat, als je het nummer een aantal keer hebt gehoord, het toch best sterk blijft hangen.

    Een top 10 notering zou mooi zijn – volgens mij kan dit jaar van alles gebeuren als je eenmaal in de top 10 zit. De bookmakers van vandaag zijn natuurlijk erg overdreven; alle deelnemers aan de 2e halve finale zijn nog niet zeker en zijn dus op de lijst gezakt…

      /   Reply  / 
  6. Henk

    Nogmaals ben ik heel benieuwd naar de reactie van Gordon die een paar jaar geleden zulke hoge ogen gooide met de Toppers. Hij heeft natuurlijk alle recht van spreken nadat hij met dat geweldige ‘Shine’ Nederland zo mooi op de kaart zette.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>