Trijntje met liedje Anouk naar Songfestival

Terugkijken: extra lange uitzending van College Tour met Anouk

Vrijdagavond werd College Tour met Anouk uitgezonden. Het was soms een beetje ‘Dit Is Uw Leven’-achtig, maar de show resulteerde ook in een onthulling.

Anouk vertelde over haar kinderen, de liefde en haar persoonlijke drijfveren. De ontwikkeling van haar succesvolle carrière kwam uitgebreid ter sprake. Niet alleen haar wilde jaren vol seks, drugs en rock and roll, maar ook haar topprestatie op het Eurovisie Songfestival in 2013. Met Birds eindigde zij toen in de top 10.

Twan Huys vroeg Anouks mening over Trijntje Oosterhuis als mogelijke Nederlandse inzending naar het komende Songfestival. Zij hield zich op de vlakte. Als de omroep slim zou zijn, zouden ze Trijntje sturen, vindt Anouk. Maar juist de manier waarop het gesprek verliep onthulde meer dan de bedoeling was.

Anouk zei onder meer ‘ik ben zo’n slechte leugenaar’, terwijl zij lachend keek richting haar manager Kees de Koning, die in de zaal zat. Ook ontkende Anouk niet dat zij als liedschrijver betrokken is bij de mogelijke deelname van Trijntje.

Twan concludeerde dat het allemaal in kannen en kruiken is, en Trijntje Oosterhuis dus met een Anouk-nummer naar het Songfestival gaat. Een anonieme bron heeft het nieuws inmiddels bevestigd tegenover het ANP.

Uitzending Gemist: College Tour met Anouk

Video: fragment waarin Anouk het verklapt (2 minuten)

• Eurovisie Songfestival poll: Alain, Trijntje of Dotan?
• Trijntje Oosterhuis in race voor Eurovisie Songfestival

Komende week zou onthuld worden wie ons land vertegenwoordigt op het 60ste Eurovisie Songfestival. De jubileumeditie van de liedjeswedstrijd vindt komend voorjaar plaats, op 19, 21 en 23 mei in het Oostenrijkse Wenen.

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Trijntje met liedje Anouk naar Songfestival

  1. BéTé

    Ben geen voorstander van Trijntje. Maar het zou idd top zijn als Anouk de inzending (mee-)schrijft. En ach … alles beter dan Alain Clarke.

      /   Reply  / 
  2. tjep

    Het waren twee mooie jaren. …

      /   Reply  / 
  3. ArjanH

    Beter dan een zwakke Alain Clarke of een onervaren Dotan.

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Dit moet volgens mij goed gaan!

      /   Reply  / 
  5. Vinn

    Trijntje kan natuurlijk geweldig zingen maar heeft geen xfactor. Maar ben allang blij dat Alain Clark niet gaat

      /   Reply  / 
  6. BéTé

    Met een goed nummer kan het wel eens goed komen.

    Maar bittere noodzaak daarbij is een naturel styling (zoals op bij dit bericht). Dus Trijntje … die make-up artist & stylist(-e) van de Voice niet meenemen naar Wenen svp!!

      /   Reply  / 
  7. bastian

    Vind Trijntje vocaal beter dan Alain, echter Alain heeft een imo een veel toegankelijkere uitstraling dan Trijntje als artiest. Met Alain kun je denk ik veel meer mensen aanspreken…we zullen wel zien. Anouk schrijft het nummer, er is hoop.

      /   Reply  / 
  8. tja

    Vocaal is ze top. Ze mist alleen een soort van likeability. Anouk en Ilse hebben “iets” wat het interessant maakt om naar te kijken, Trijntje niet. Op mij komt ze altijd saai, arrogant en chagrijnig over. Hoop iig dat ze net als bij The Common Linnets ervoor zorgen dat het optreden mooi in beeld wordt gebracht.

      /   Reply  / 
  9. Johan van de Velde

    Trijntje wordt in Nederland al heel lang gewaardeerd, maar ik betwijfel dat deze ouder wordende zangeres met een toch wat oninteressante uitstraling indruk zal maken op de rest van Europa.

    Een goed liedje is natuurlijk een vereiste en Anouk heeft bewezen dat ze haar eigen songs prima kan brengen, maar heeft, voor zover ik weet, nog nooit een echt succesvol nummer voor een andere artiest geschreven.

    Misschien toch niet zo’n ‘monster-combinatie’?

      /   Reply  / 
    1. ArjanH

      Anouk heeft het laatste album van Trijntje gedaan en dat was een enorm succes. Daarmee bewezen dat ze dus kan schrijven en produceren. Daarnaast deed ze dat ook altijd voor haar eigen albums die allemaal succesvol waren.

        /   Reply  / 
  10. Peterke!

    Ik ben eigenlijk wel enthousiast. Trijntje is een goede zangeres. Ze heeft misschien niet de uitstraling die Anouk & Ilse hebben, maar ze is een goede, zelfverzekerde zangeres. Ik hoop alleen niet dat ze net als haar voorgangers met een klein liedje komt. Maakt niet wie het zou zijn, maar een klein liedje wordt nu voorspelbaar. Ik hoop dat ze met een liedje gaat als “What About Us”. Dat blijft naar mijn mening één van haar beste nummers.

      /   Reply  / 
  11. Yoshi

    Sorry hoor, maar niks in het hele fragment wordt duidelijk bevestigt dat Trijntje gaat.

    Anouk draait en lacht er een beetje omheen en probeert de presentator in verschillende hoeken te laten drijven.

    Als Trijntje gaat, halen we die finale echt niet! Ik zeg Lisa Lois met een prachtige ballad a la Adele of Kensington!

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Ik heb het al vaker gezegd Yoshi… of je nou een Lisa Lois of een jutezak aardappelen op een podium zet; je ziet geen verschil !! En dat is wel het laatste wat we kunnen gebruiken op het ESF.

      Trijntje kan in elk geval nog wat gevoel leggen in haar optreden. En daar schort het bij Lisa OOK nog eens heel erg aan.

        /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Yoshi heeft wel een punt mbt eventuele bevestiging. We gaan er inderdaad vanuit dat trijntje gaat, maar is dat nou echt wel zo?

      Misschien sturen we wel een jutezak aardappelen… :-)

      (Al vind ik BeTe’s opmerking wel een beetje cru…)

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Komt idd beetje cru over … maar ik heb het niet over haar uiterlijk.

        Ik vind haar een mooie vrouw (mét ballen!) en ze zingt goed. Het ontbreekt bij haar echter wél enorm aan uitstraling én ze weet geen gevoelens over te brengen.
        En ja; ik weet dat haar fans hier ander over denken :)

          /   Reply  / 
  12. MASH

    Met alle respect, ik vind Trijntje een hele goede zangeres, maar ik vind wel dat ze niet de stage presence heeft die Anouk en Ilse wel hebben. Dus ik betwijfel of dit hoge ogen gaat gooien. Hetzelfde heb ik met Alain Clark, goede zanger, maar wel saai. Ik had dit keer liever heel wat anders gezien dan weer een zangeres. Dan vond ik Dotan een betere keus. Of anders Kensington, of een symphonische metalband, of een dance-act zoals Eva Simons of Sharon Doorson. Think out of the box…

      /   Reply  / 
  13. BéTé

    Trijntje Oosterhuis bevestigt deelname Songfestival!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>