Trijntje gaat naar het Songfestival en neemt mee…

Repetities beginnen • ‘Ik voel me fit en ben er helemaal klaar voor’

Het Eurovisie Songfestival 2015 staat voor de deur. Dinsdag 19 mei om 21.00 uur de eerste halve finale waarin Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt met haar door Anouk-geschreven liedje Walk Along. Een supercatchy nummer.

Aan outfits en spullen voor persoonlijke verzorging zal het Trijntje in ieder geval niet ontbreken. Uit een verslag van De Telegraaf blijkt dat La Oosterhuis maar liefst zeven koffers vol met bagage meegenomen heeft naar Wenen.

‘Normaal heb ik een heel klein tasje mee op vakantie, en nu heb ik geloof ik zes koffers bij me. Echt heel grappig’, zei ze lachend tegen de verslaggever.

Vier backing vocals

Trijntje heeft vier achtergrondzangeressen mee, waaronder Jenny Lane die ook al jaren solo aan de weg timmert en regelmatig met Anouk werkt, en Patt Riley die je wellicht nog kent van haar deelname aan The Voice of Holland in 2012.

Zij zijn backing vocalisten maar Cornald Maas heeft vorige week op NPO Radio 2 onthuld dat zij evenveel in beeld zullen komen als Trijntje zelf, en hij herhaalde nogmaals het plan om het optreden ‘als videoclip’ in beeld te brengen.

Hans Pannecoucke

Wat ze daar precies mee bedoelen is nog niet duidelijk. Er zal in ieder geval met veel close-ups gewerkt worden, maar welke kleuren, belichting, jurk, enzovoort… Trijntje liet daar de afgelopen weken niets over los. Ze zei dat ze eerst bij de repetities willen kijken hoe hun plannen op het podium uitpakken.

Onze troef is topregisseur Hans Pannecoucke die vorig jaar veel lof oogstte met de manier waarop hij het optreden van The Common Linnets in beeld bracht. Maar het gaat niet enkel om mooi beeld. Het totaalplaatje moet kloppen.

‘Die eerste repetitie wordt superbelangrijk. Daar moet echt heel veel samenvallen van wat we bedacht hebben’, aldus Trijntje tegen de aanwezige pers op Schiphol. ‘De muziek, show, regie. Dan pas voel ik of het allemaal klopt.’

Supercatchy oorwurm

Het liedje Walk Along is supercatchy. Een echte oorwurm. Een nadeel is dat als je het nummer een paar keer achter elkaar luistert het wel erg repetitief wordt. Maar als je het voor ’t eerst hoort, dan is dat eigenlijk geen groot probleem.

Na alle promotieoptredens die Trijntje de afgelopen weken gedaan heeft is Walk Along weer terug in de top 25 van de Nederlandse iTunes-chart, dus dat is mooi. Zij zei dat ze er helemaal voor gaat, en voegde de daad bij het woord door de Songfestivalkoorts in Nederland alvast lekker aan te wakkeren.

• Klik hier voor Trijntje’s complete repetitieschema

Video: Trijntje afgelopen vrijdag live in RTL Late Night

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trijntje gaat naar het Songfestival en neemt mee…

  1. LERCY

    Ik heb er veel vertrouwen in. Het zal in ieder geval niet liggen aan Trijntje’s kwaliteiten als zangeres en zeker niet aan haar enthousiasme.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>