Songfestival: Trijntje uitgelachen in press center

Update klik: tweede repetitie: Andere jurk, applaus in press center

Meer beeld repetitie • Onprofessioneel hoongelach in press center

De repetities voor het Eurovisie Songfestival 2015 zijn in volle gang. Afgelopen maandag was onze Trijntje als een van de eersten aan de beurt. De reacties zijn behoorlijk verdeeld, met name over haar jurk met het intimiderende decolleté.

Aan de achterkant schijnt nog een gat te zitten bij haar billen? Dat valt her en der te lezen, maar daar is volgens mij geen foto van gemaakt. Een deel van de fans heeft na de onthulling van de jurk alle hoop verloren op een finaleplaats.

Ook bij de bookmakers staat Nederland er nog niet goed voor. Als er gewed wordt op de eindoverwinning staan we op de 27ste plaats. Rond die plek bewegen we overigens al wekenlang, dus “de jurk” heeft daarin weinig veranderd.

Als gegokt wordt op welke landen zich uit de eerste halve finale zullen plaatsen voor de finale staat Nederland op de één na laatste plaats, en als gegokt wordt op wie de eerste halve finale gaat winnen staat Nederland op de dertiende plek. We moeten bij de beste tien eindigen om de grote finale te halen.

Focus op camerawerk

Uit alle berichten in de media valt op te maken dat de jurk hoogstwaarschijnlijk niet vervangen zal worden. Dat zou in principe wel mogelijk moeten zijn, maar zowel de ontwerper als Trijntje heeft duidelijk gemaakt blij te zijn met de jurk.

Trijntje heeft in elk geval veel aandacht getrokken, en ook de buitenlandse media gehaald. There’s nu such thing as bad publicity, right? Laten we hopen dat het geheel er straks op beeld in ieder geval stijlvol en goed uit zal zien.

De video’s van Trijntje (backstage en tijdens haar repetitie) behoren tot de meest bekeken tot nu toe. Er zijn ook veel positieve commentaren, op zowel jurk als zang. Toch zijn we op dit moment een underdog om de finale te halen.

Er wordt druk gespeculeerd over de aanpassingen die Team Trijntje zal doen voor de tweede repetitie die vrijdag plaatsvindt. Wordt er visueel nog veel aangepast? Trijntje zelf zegt dat zij dan zal focussen op het camerawerk.

• Complete repetitieschema Trijntje

Hoongelach in press center

Tijdens haar eerste repetitie focuste Trijntje vooral op haar vocalen en het werken met de in-ears. Dat zijn oortjes die zij in heeft voor het geluid. Zij werkt daar normaal niet mee, dus zij stond er maandag nogal statisch en serieus bij. Juist vocaal was zij heel sterk, maar het ging in veel reviews vooral over de jurk.

Een deel van de aanwezigen in het perscentrum schijnt Trijntje uitgelachen te hebben tijdens haar repetitie. Ik vind dat extreem onprofessioneel. Het publiek maakt natuurlijk altijd grappen over het festival, maar van de aanwezige pers mogen we toch een zekere mate van respect voor deelnemers verwachten.

We weten dat daar veel bloggers bij zijn die geen journalistieke standaard hebben. Dat zijn eigenlijk Songfestivalfans, geen journalisten. Op zich leuk voor de sfeer, maar ik vraag me af of de organisatie persaccreditatie moet geven aan kinderachtige idioten die daar deelnemende artiesten hard gaan zitten uitlachen.

Meer beelden repetitie

Onze omroep Avrotros heeft hier op songfestival.nl een langere impressie van de eerste repetitie online gezet. Daaronder de studioversie van Walk Along gemonteerd, dus qua geluid kunnen we uit deze video geen conclusies trekken.

Los van de hysterie over de jurk mag gezegd worden hoe fris en fruitig Trijntje’s gezicht eruitziet. Haar nieuwe kapsel, met de langere weave, is mooier dan het halflange dat ze tot vorige week had. Het maakt haar gezicht smaller.

En Trijntje heeft het niet strak laten spuiten met botox of zo, mocht iemand dat denken. Haar gezicht is mooi expressief. Goede schoonheidsspecialist. Voor zover dit een boeiend onderwerp is, want ik ben niet zo van de gossip, maar ze heeft volgens mij een frisse, positieve uitstraling. Dat mag ook gezegd worden.

Hieronder een aantal screenshots die een iets completer beeld geven van hoe het optreden er straks uit komt te zien. Het is de bedoeling dat Trijntje het grootste deel van het optreden in de camera kijkt. Zij is dan close-up in beeld, en zingt de tekst als het ware voor de cameraman, dus recht de huiskamer in.

Beelden Avrotros

Hoe dit er uiteindelijk op beeld uit komt te zien, qua belichting en cameravoering, moeten we afwachten. Maar reden voor hysterisch hoongelach lijkt mij dit niet.

Video: Trijntje tijdens de Press Meet & Greet

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Songfestival: Trijntje uitgelachen in press center

  1. Robert

    toch denk ik dat het goed komt en dat het op tv er anders uit zal gaan zien dan wat we nu zien.
    Ik kan mij niet voorstellen dat meneer Hans er een zootje van maakt.

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Marcus, is de titel van je bericht wel juist gekozen? Immers je schrijft zelf dat er weinig verandering in de ranglijst van de bookmakers is.
    Van ‘kelderen’ dan toch geen sprake?

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Ja is lastig, sorry. We zijn iets gezakt als het alleen gaat om onze halve finale (de één na laatste plaats en de dertiende plaats die ik noem), maar staan ongeveer gelijk als het om alle deelnemende landen gaat. Een aantal media, waaronder de NOS, hebben er ook over geschreven. We zijn wat gezakt. Maar ik zag vandaag ook weer ‘shortening’ kansen, dus er is eigenlijk geen peil op te trekken. We staan er in ieder geval (nog) niet goed voor bij de bookmakers. Ik overweeg een andere titel.

      /   Reply  / 
  4. Ed

    Tis toch niet waar, als er een vent met baard en tieten loopt die wint ook nog, en deze supermilf lachen ze uit.
    stom volk

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Ik denk dat er om de man met baard ook meer gelachen is dan je denkt hoor :)
      Echter hij wilde daarmee een statement maken en dat droeg hij heel doegericht uit.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        doeLgericht dus ;)

          /   Reply  / 
  5. Marcus Lucas Auteur

    Bedankt Rob! Ik heb de video aangepast.

      /   Reply  / 
  6. Btc

    Ik hoop echt dat ze door gaat :(
    Gun het haar zo…

      /   Reply  / 
    1. bastian

      Same. Maar dat gaat goedkomen. Lied is niet heel bijzonder maar zang is top en hopelijk de manier waarop ze het in beeld brengen ook.

      Update: backings gaan iets anders dragen. Trijntje twijfelt over haar jurk.

        /   Reply  / 
  7. BéTé

    Dat de backing voacals wat anders gaan dragen ben ik blij om; Bas Kosters is gewoon véél te uitgesproken natuurlijk. En totaal een mismatch met de jurk van Trijntje.

    Vandaag de 2e repetitie…. ben benieuwd wat Trijntje gaat doen mbt dé jurk. Ik vond het in eerste instantie gedistingeerd sexy. Maar nu ik me er wat meer in “verdiept” heb kan ik niet anders zeggen dat het eigenlijk een draak van een jurk is … vooral van dichtbij bekeken. Ze had beter kunnen kiezen voor échte ‘haute couture’.

      /   Reply  / 
  8. Jordy

    Do vervangt Hind bij het songfestival!

      /   Reply  / 
  9. BéTé

    2e repetitie: Trijntje met lange jurk… en op blote voeten (denk ik).

      /   Reply  / 
    1. lolz

      Nee, ze heeft gewoon schoenen aan, sneakers ofzo :S

        /   Reply  / 
    2. BéTé

      Nu nog haar rechterhand vastbinden …. wel zo dat het ook nog charmant lijkt :)

        /   Reply  / 
  10. lolz

    Best irritant dat die camera hele tijd in haar gezicht gedeukt wordt :/
    Zal wel goed zijn

      /   Reply  / 
  11. Alfons van RAAN

    Voor mij is een zaak duidelijk .
    Deze prima meid , en met die toet zo fris , en met haar fijne stem vol heerlijke klanken,
    kan nimmer worden verweten indien zij de eindstreep niet mocht gaan halen.
    Niemand zal naar mij luisteren , maar haal a.u.b. die vent met die ringbaard op de achtergrond, wèg uit beeld.
    Het moet in dit geval Trijntje , zoveel mogelijk Trijntje blijven.
    Het haar zit ook perfect…Daarnevens ,jurk óf lang…óf op de knie .
    Helaas ;het is maar al te waar , draait dit circus wèl om ´t liedje , en niet te vergeten HET DEUNTJE.

      /   Reply  / 
  12. Herbert

    Blij dat ze niet naar de finale gaat, want ze probeert gewoon mee te liften met het succes van Common Linnets.Liedje van Anouk en zelfde producer als van Ilse. Die uilskuiken moet maar een ander beroep zoeken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>