Songfestival: Hoe ziet Trijntje’s act er vanavond uit?

Veel close-ups • Ononderbroken camerashot • Emotie recht in camera

Vanavond is het eindelijk zover. Dan staat Trijntje Oosterhuis op het podium in Wenen, waar zij ons land vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival 2015.

Wat kunnen we verwachten van het optreden? Al het gedoe over ‘De Jurk’ was een onderwerp waar we dit jaar helaas niet omheen konden. Dat is best jammer. Het ging daardoor deze week veel minder over Trijntje’s vocalen, en over de podiumpresentatie die is uitgedacht met topregisseur Hans Pannecoucke.

Al die aspecten zijn naar de achtergrond verdwenen door het gezeur over de jurk. Maar wat kunnen we vanavond nou precies verwachten van Trijntje’s optreden?

Serieuze interpretatie

De act begint als een soort rouwscène die overgaat in een haat-liefde-strijd met de camera. Veel close-ups van Trijntje, veel emotie. Zij zingt Walk Along alsof de camera haar geliefde is: ‘Ik hou van je. Waarom beantwoord je mijn liefde niet?’

Het is één ononderbroken shot van de steady-cam. Dat is uniek. Die draait een paar keer om Trijntje heen, en zoomt een paar keer uit. De visuals zijn vrij sober. Op de achtergrond graphics met silhouetten die het verhaal ondersteunen. In de eerste helft is alles zwart-wit, in tweede helft van het liedje meer kleuren.

Komt dat alles goed over op beeld? Dat zullen we vanavond zien. Uit reacties op de repetities blijkt dat niet iedereen zo’n serieuze interpretatie had verwacht. Het liedje heeft een positieve, zomerse vibe door de melodie. De tekst is echter geen sprookje, en daar wordt met deze podium-act uitdrukking aan gegeven.

Video: bekijk de repetitie van gisteren (vanuit publiek gefilmd)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Songfestival: Hoe ziet Trijntje’s act er vanavond uit?

  1. BéTé

    Volgens Do … die als jurylid gisteravond de act van Trijntje al heeft gezien en gehoord …. was het al met al een saai optreden. Tja :)

      /   Reply  / 
  2. Nordman

    Ik vrees dat de kijker dit niet gaat begrijpen. Oh mijn god, wat erg voor Trijntje :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>