Douwe Bob: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen!’

Wat weten we over het liedje? In ieder geval dat het uptempo is

‘Ik ga voor goud!’ riep Douwe Bob dinsdag in De Wereld Draait Door. Het team van de Avrotros heeft geleerd van de fouten van vorig jaar. Douwe Bob zal goed voorbereid afreizen naar het Eurovisie Songfestival 2016, in Stockholm, Zweden.

In een eerste persverklaring vertelt Douwe Bob: ‘Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd!’

Remco van Leen, mediadirecteur van Avrotros, over de keuze: ‘Douwe Bob is in korte tijd uitgegroeid tot een Nederlandse topartiest. Hij schrijft en componeert zijn eigen muziek en samen met zijn uitstraling zou dat op een internationaal podium hoge ogen moeten kunnen gooien. We gaan nu met z’n allen hard aan de slag, want pas als alles klopt maken we kans op de overwinning.’

Totaalplaatje voorbereiden

Het liedje is al klaar maar wordt niet heel vroeg onthuld, zoals vorig jaar. Als een nummer bekendgemaakt is gaat het via internet meteen heel Europa over, en wordt het uitgebreid besproken op allerlei Songfestivalsites en -blogs.

De concurrentie uit andere deelnemende landen kent het dan ook meteen, terwijl zij hun inzendingen de komende maanden kiezen. Vorig jaar is Trijntje’s liedje erg vroeg onthuld en pas later zijn ze gaan nadenken over de complete stage-act.

Dat wil het Nederlandse team deze keer anders doen. Ze gaan eerst rustig alles voorbereiden, en presenteren op een gunstiger moment het liedje. De deadline is pas half maart, dus dat wordt vermoedelijk ergens in februari.

Pop, folk, country, rock-’n-roll of bluegrass?

Wat weten we al over het nummer? Het is uptempo en Douwe Bob speelt het met zijn hele band. Het is dus geen gitaarballade zoals we die regelmatig zien op het festival, en ook geen ingetogen liedje in de stijl van The Common Linnets.

De meest recente uptempo single van Douwe Bob is Sweet Sunshine. Dat is een echte popsong, een radiosingle. Daarnaast speelt hij live met zijn band Monroe in bluegrass stijl. Giel Beelen speculeerde gisteren dat Douwe Bob daarmee op het Songfestival goed kan scoren. De mannen staan dan samen rond een microfoon.

In zo’n arrangement komt de viool ook mooi uit. Hieronder een opname van een optreden van Douwe Bob waarin dat goed te horen is. Maar of zijn liedje voor het Songfestival echt zo’n folk-bluegrass-vibe heeft? Het is nog onduidelijk.

Video: amateuropname Douwe Bob met Monroe

Foto: 3FM/Ben Houdijk

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Douwe Bob: ‘Ik ga naar Stockholm om te winnen!’

  1. Johan van de Velde

    Sweet Sunshine vond ik maar een vaag nummertje en was dan ook een flop.

    Dit Bluegrass liedje vind ik wel mooi en heeft een duidelijke stijl, maar of zoiets sterk genoeg is voor Europa (met USA country kan het sowieso niet concurreren), valt te betwijfelen.

      /   Reply  / 
  2. BéTé

    Ik had Douwe Bob eerlijk gezegd liever zien optreden met een balad. In het duet met Anouk kwam zijn zangstem erg goed tot zijn recht … en ook ‘Waarom heb jij nog geen ode’ met Ali B vond ik écht tof.

    Maar er is wel iemand afgevaardigd die lekker bij zichzelf blijft en zeker van zichzelf is. Dat ontbrak er namelijk nogal aan bij Trijntje.

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      THANK GOD !! Anouk gaat – in RTL Late Night – ff lekker – open & eerlijk – los over Trijntje.

      Ze had er door Trijntjes onzekere en afwachtende instelling al helemaal geen vertrouwen in. En toen opeens stond ze daar met die decolleté tot aan haar….

      Nu wel duidelijk waarom Anouk de grote afwezige was in Wenen :D

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velden

        Ik kan me vaak vinden in wat Anouk zegt en ik heb Late Night niet gezien, maar ik vind het wel een beetje opportunistisch, om niet te zeggen laf, om nu Trijntje aan- en af te vallen.

        Ze voelde de bui al hangen, enige tijd vóór het songfestival en besloot zich daarom afzijdig te houden, maar het fiasco wat volgde was niet alleen de schuld van Trijntje.

        Wat te denken van het zwakke nummer?

        Wie had dat ook alweer (mee-)geschreven?

          /   Reply  / 
        1. BéTé

          Anouk vertelde er duidelijk bij dat – omdat Trijntje koos voor een commercieel nummer – zij vond dat zij daarmee alles afhankelijk zou stellen van de podiumpresentatie. Ze weet ook wel dat het met Trijntjes zang goed zit.

          Daarmee geeft ze (mijns inziens) indirect aan dat ze niet achter Trijntjes keuze van het nummer stond.

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Anouk steekt dus niet de hand in eigen boezem?

            Dat kan ik dan niet ‘eerlijk (en los)’ vinden.

              /  
          2. BéTé

            Ik denk (en dat is invulling …) dat Anouk het wel een goed nummer vond maar minder geschikt voor het Songfestival.

            Maar Trijntje was (zoals je weet) erg enthousiast over het nummer en wilde het persé vertolken op het ESF. Het liedje heeft haar over de streep getrokken vertelde ze zelf in nov. 2014

              /  
  3. Sven

    Keep on Dreaming Douwe B.! En ja, als je je afzetgebied een beetje kan uitbreiden, gelijk heeft hij. Maar kom op zeg, dat hele songfestival is zo passé! 2 Weken beetje Airplay en dan in de Europese vergetelheid.

    Ik vond Sweet Sunshine overigens wel een leuk nummer, maar het werd geen hit in de Top 40.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>