Dit zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid in 2016

Ook artiesten 5 mei-concert bekend • RTL Late Night heeft primeur

De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn maandag onthuld. Dit jaar trekken Nielson, Kovacs en producer- en dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano langs de grote bevrijdingsfestivals. Ook de acts voor het 5 mei-concert zijn inmiddels bekend.

Bevrijdingsdag wordt traditioneel afgesloten met het 5 meiconcert op de Amstel. Dit jaar met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz, en optredens van Hadewych Minis, Ali B, Paul de Munnik en de hoofdrolspelers uit de musical De Tweeling; Hanna van Vliet, Rosa da Silva, William Spaaij en Niels Gooijer.

Volledige programma’s later bekend

Elk jaar zijn er 14 officiële Bevrijdingsfestivals. In elke provincie eentje (meestal de provinciehoofdstad maar niet in alle gevallen) plus Amsterdam en Den Haag. Een overzicht van de steden en locaties vind je in ons artikel van vorig jaar.

De volledige programma’s en de liedjes voor het 5 mei-concert worden later bekend. De Bevrijdingsfestivals worden verdeeld over Nielson, Kovacs, Sunnery en Ryan. Zij zullen met helikopters van Defensie door het hele land gevlogen worden. Vanavond vertellen zij in RTL Late Night over hun motivaties.

Video: Nielson diep geraakt door bezoek Parijs

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>