Koude Koningsdag: feestgangers dumpen kaartjes

Trending: Nationale feestdag wordt koud, nat en guur • Evenementen nemen maatregelen • Tickets voor spotprijzen • Kleine feesten afgelast

Het belooft morgen een hele andere Koningsdag te worden dan gebruikelijk, en dat alleen maar vanwege de uitzonderlijk slechte weersverwachting. Het wordt gemiddeld slechts 9 graden, met naast regen ook hagel, onweer en wind.

Kleinere feesten zijn afgelast maar de grote evenementen gaan vooralsnog wel door. De organisatoren bereiden zich al een paar dagen voor op het belabberde weer. Er worden bijvoorbeeld overal extra tenten gebouwd, massaal poncho’s ingeslagen, en vloerplaten gelegd om modderpoelen te voorkomen.

Kaartjes doorverkopen

Duizenden mensen willen ondertussen van hun kaartjes af, melden diverse media. Zo worden op de website TicketSwap honderden kaarten voor 538 Koningsdag in Breda aangeboden. Er zijn er al meer dan duizend doorverkocht voor spotprijzen. Ook in de sociale media worden veel tickets aangeboden.

Op Marktplaats worden tevens kaarten verhandeld maar die blijken aanzienlijk duurder. Op TicketSwap ligt de prijs voor 538 Koningsdag tussen zo’n 10 en 25 euro terwijl ze op Marktplaats aangeboden worden tussen de 15 en 45 euro.

Pas op voor oplichters: checklist en tips

Geen paraplu maar poncho

Je kan natuurlijk morgen gewoon gaan feesten. We hebben wel vaker slecht weer gehad, bijvoorbeeld met Bevrijdingsdag. Als je gaat, kleed je dan warm aan. Het Rode Kruis waarschuwt voor overmatig alcoholgebruik. Daardoor warm je niet op maar koel je juist verder af. Je kan dan beter iets warms eten.

Neem géén paraplu mee maar een poncho. Paraplu’s zijn bij de meeste feesten verboden omdat ze een veiligheidsrisico vormen bij onweer en windstoten. En een paraplu is sowieso superonhandig als je dicht op elkaar staat, danst en beweegt.

NOS: Kleine feesten afgelast wegens koude Koningsdag
NOS: Koningsdagfeesten wapenen zich tegen regen (video)
Omroep Brabant: Koningsdag-feestgangers willen van hun tickets af

Video: Weerplaza weerbericht

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>