Decor en repetities Eurovisie Songfestival (video)

#Eurovision repetitieschema Douwe Bob • Nog een kleine twee weken

Het podium van het Eurovisie Songfestival 2016 is klaar! De eerste repetities (met stand-ins) zijn al geweest. Op dinsdag 10 mei vindt de eerste halve finale plaats. Daarin staat namens Nederland Douwe Bob met zijn liedje Slow Down.

Twee maanden geleden werd het ontwerp gepresenteerd, inclusief uitleg, maar nu kunnen we het podium in The Globe Arena in Stockholm ook in actie zien. De Zweedse omroep SVT heeft de eerste bewegende beelden vrijgegeven.

Video: Teaser Songfestivalpodium 2016

Repetities en opbouw

Het Zweedse productieteam houdt ook een blog bij met foto’s en updates. Op dit Eurovision Diary vonden we de volgende foto van een stand-in rehearsal waarvan sommigen zich afvragen: is dit misschien een eerste opzet van het Nederlandse optreden? Hm, het zou kunnen, met die piano daar rechtsachter…

We zullen het snel weten! Komende maandag beginnen de repetities. Onze Douwe staat dan voor het eerst met zijn band op het Songfestivalpodium.

Repetitieschema Douwe Bob

• 2 mei – 14.20 uur: eerste repetitie Nederland
• 6 mei – 11.05 uur: tweede repetitie Nederland
• 9 mei – 17.00 tot 19.05 uur: eerste generale repetitie Halve Finale
• 9 mei – 21.00 tot 23.05: tweede generale repetitie Halve Finale (Juryshow)
• 10 mei – 15.00 tot 17.00: derde generale repetitie Halve Finale (Familieshow)
• 10 mei – 21.00 tot 23.05: Eerste Halve Finale Eurovisie Songfestival Live

De vakjury’s stemmen tijdens de tweede generale repetitie. Hun punten worden geheim gehouden en tellen de volgende dag voor de helft mee.

• 8 mei – ‘s avonds het officiële Red Carpet Event. Alle delegaties worden dan ontvangen op het stadhuis van Stockholm. Via livestream op YouTube te zien.

Voor de tweede halve finale vinden dezelfde repetities plaats op 4, 5, 11 en 12 mei. Als we de finale halen – wat we natuurlijk hopen – dan volgen op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei nogmaals drie generale repetities, en dan uiteindelijk op zaterdagavond van 21.00 tot 00.30 uur de allesbeslissende Grand Final.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>