Russische vakjury lekt video optreden Douwe Bob

#Eurovision • EBU doet onderzoek • Vanmiddag volgt meer info

Het optreden van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival is online gelekt door de Russische vakjury. Gisteravond vond de generale repetitie plaats op basis waarvan jury’s hun punten geven. Ook het optreden van Armenië is te zien.

Het lekken van de regiebeelden is niet toegestaan. Journalisten die dat toch doen worden direct verbannen uit het perscentrum in Stockholm. De generale repetitie voor de jury’s werd beveiligd via satelliet uitgezonden in heel Europa.

Of er door de EBU en organiserende omroep SVT consequenties verbonden worden aan het lekken door de Russische jury is onduidelijk. De EBU heeft aangekondigd het incident te onderzoeken. Vanmiddag volgt een reactie.

Update: Het Russische jurylid dat de video maakte is uit de jury gezet. Haar punten worden niet meegeteld. Een vervanger wordt aangesteld voor de finale.

Sommige fans vinden dat de Russische jurystemmen geschrapt moeten worden omdat het filmpje ook enkele meningen over de optredens bevat. De Russen zouden zich met het publiceren van dit filmpje onprofessioneel gedragen.

Het valt op zich eigenlijk wel mee. Het is niet zo dat de satelliet-stream geript is, en onafgebroken online is gezet. Het is een vrij wazig beeld van een telefoon dat onderbroken wordt door beelden van de juryleden.

Songfestival bookmakers: Nederland nu 11e, halve finale 6e

Video: Bekijk de gelekte video

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Russische vakjury lekt video optreden Douwe Bob

  1. BéTé

    Nou … in elk geval goed om te zien dat het om een érg professionele vakjury blijkt te gaan. NOT ;)

      /   Reply  / 
  2. Lisaaa

    Spannend hoor !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>