Hit of shit: De Staat – Fantastic Journey of the Underground Man (video)

Laatst werd mij De Staat getipt. De tipgever omschreef het als een Nederlandse band geïnspireerd door Queens of the Stone Age. Nederlandse stoner-rock dus. Rondom single Fantastic Journey of the Underground Man is al een tijdje een buzz gaande, nu heeft platenmaatschappij Excelsior de bijbehorende videoclip ook gelanceerd. Dat valt zeker niet tegen!

Zo stonerrock als Qotsa is het nog zeker niet en ook andere bands hebben een ronkender of smeriger geluid dan De Staat in deze single. Maar Fantastic Journey of the Underground Man is met zijn wat lichtere geluid een stuk toegankelijker voor een bredere doelgroep. En ik gok dat De Staat dit nummer live wel weer tot een dampende track weet om te vormen.

De hitgevoeligheid dan? Echte rocknummers hebben het niet makkelijk in de Nederlandse charts, maar met zijn opgewekte geluidjes zou Fantastic Journey het wel eens aardig kunnen doen op de radio. En afhankelijk daarvan kan het weer doordringen tot de charts. Aan de videoclip zal het niet liggen, die blijft boeien tot het eind door de ‘special effects’.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>