Hit of shit: De Staat – Wait for Evolution (video)

En de award voor meest psychotische video gaat naar: De Staat! Jawel, met behulp van het Videoclipfonds hebben deze stonerockers een krankzinnig staaltje videokunst weten af te leveren. Iets over wederkerende evolutie, zo lijkt het. Maar de evolutie waarvan eigenlijk?

De Staat begint in het clipje onderwater, alvorens ze naar een gat zwemmen waar licht doorheen komt. Vervolgens bevinden ze zich in een vliegend busje, welke wordt gedropt in een bos. Daar komen ze in een kamer met wisselende zwaartekracht terecht en daar worden ze belaagd door de bosjesmensen. En dan stopt de evolutie en wordt het re-evolutie.

De Staat verraste eerder dit jaar met het prettige The Fantastisc Journey to the Underground, wat ondanks zijn onmiskenbare stoner rock-geluid toch ook heel licht was door de korte en herhaalde melodielijn en de vrolijke bliepjes. Wait for Evolution, de titeltrack van het album, is heel wat minder laagdrempelig (of mainstream, zo je wilt). De liefhebbers gaan er vast loei op, bij het grote publiek gaat dit ‘m niet worden. Maar dat hoeft ook niet. De Staat gaat knallen op Pinkpop!

Wait for Evolution

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>