Hit of shit: Moke – Switch (video)

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe video van Moke heeft het levenslicht gezien, nog net voor Lowlands. Begin volgende maand verschijnt ‘die moeilijke tweede’ van Moke en Switch is daar de voorloper van. De video doet bij vlagen sterk denken aan Anton Corbijn, die al dan niet toevallig ook het artwork van album The Long and Dangerous Sea heeft verzorgd.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik Moke voor het eerst zag, op London Calling. Toen werd ik weggeblazen door de muur van geluid die ze opbouwden bij de latere singles Last Chance en This Plan. Het zou voor mij het eerste uit vele Moke-optredens worden. Niet omdat ik ze telkens bewust opzocht, maar omdat ik ze te pas en te onpas tegenkwam op festivals, gratis evenementen en voorprogramma’s.

Het ‘probleem’ dat ik bij die eerste plaat van Moke had, was dat het materiaal wel erg snel op elkaar begon te lijken. De houdbaarheid was wat kort.

Ik ben dan ook blij te horen dat Moke zichzelf opnieuw heeft proberen uit te vinden. Zoals zo veel acts van nu grijpen ze terug naar de jaren ’80. Dat levert voor Switch in elk geval een fris geluid op. Het maakt het nummer zelfs een prima single, eentje die ook nieuwsgierig maakt naar dat tweede album. Misschien zelfs een hitje?

Moke - Switch

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of shit: Moke – Switch (video)

  1. Ronald

    Ik vind het een leuk bandje. Vorig jaar stonden ze ook op een festival in Hongarije, dan doe je het toch niet verkeerd. Is Nederland muzikaal gezien toch niet helemaal verloren.

      /   Reply  / 
  2. Rolf Bosboom

    Zeker niet verkeerd. Lekker nummer. Die toetsen zijn inderdaad wel erg jaren tachtig. Toch wel nieuwsgierig naar de rest van het album.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Album Top 100: Moke moet Muse voor zich dulden | Nlpop

  4. Benno

    Voor een clip van Corbijn was in elk geval geen geld meer, maar best tof nummer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>