Hit of shit: Steffie Zoontjes – Lean On Me (video)

Steffie, die ken je misschien nog wel van de allereerste Popstars van SBS 6. Ze won de talentenjacht met Brandi en Dion en samen vormden ze de eendagsvlieg Red! Aan dat trio kwam na een jaar een einde en de drie begonnen elk een solocarrière. Brandi Russell bracht al de single Broken Doll uit – zonder al te veel succes – en nu is het dus de beurt aan Steffie Zoontjes met het nummer Lean On Me.

Voor de duidelijkheid: het betreft hier geen eigen compositie. Lean On Me is afkomstig van Bill Withers maar talloze andere artiesten coverden deze soul-klassieker al eens. Toch is het nummer de laatste jaren redelijk met rust gelaten, waardoor een goeie cover nu wel eens fris kan overkomen.

Waar ik niet onder de indruk was van de popgroep Red!, moet ik nageven dat Steffie op dit nummer laat horen wel degelijk goed te kunnen zingen. Haar stem is zelfs minder inwisselbaar dan ik me herinner; er zit een soort randje op dat het geluid van Steffie mogelijk iets kenmerkends mee kan geven. Daarbij straalt het nummer ook een hoop vrolijkheid en positiviteit uit.

Feit blijft dat het echt een cover betreft, er is weinig moeite gedaan om hier iets eigens van te maken. Dat vind ik altijd jammer. Ook de videoclip is er geen een waar je talloze keren ademloos naar kunt kijken. Lean On Me is bedoeld voor het goede doel (Stichting Mariette’s Child Care) en dat komt duidelijk naar voren in de videolip.

Heel veel kansen zullen de drie van Popstars-groep Red! niet meer krijgen gezien het geringe suces van de popgroep. Voor Steffie zal het dus met dit nummer moeten gaan gebeuren. Het zou kunnen, als ze ten minste de medewerking krijgt van airplay en promotie. De single Lean On Me zelf krijgt in elk geval een voldoende van NLpop.

Steffie - Lean On Me

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Hit of shit: Steffie Zoontjes – Lean On Me (video)

  1. Ron

    Vind de versie van Glee echt stukken beter

      /   Reply  / 
  2. Jeroen

    Leuk geprobeerd, maar geen succes! En waarom toch altijd een cover?? En waarom weeeeer dit nummer?

      /   Reply  / 
  3. BoycotIdols

    Onoriginele cover. Iemand uit een mislukt Popstargroepje…
    Conclusie: dit wordt geen succes. Waar halen dit soort lui toch de arrogantie vandaan te denken dat het wél gaat scoren?

      /   Reply  / 
    1. @lbert

      ik dacht al er komt vast weer een zeur stukje van je, en ja hoor, zooooo voorspelbaar !

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Ja net zo voorspelbaar als het floppen van dit soort plaatjes.

          /   Reply  / 
  4. Jeroen

    Weet je wat het is, ik gun het haar opzich wel. Vooral na de eendagsvlieg R3D. Maar kom op, hier ga je niet mee scoren!!!

    Waarom komen deze artiesten niet pas met een 1ste single waar je ook echt een hit mee kunt scoren?

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Daar zijn ze niet toe in staat. Maar ook zij miste waarschijnlijk de aandacht die ze even met RED had, dus dan maar weer op de goedkoopste manier.

        /   Reply  / 
  5. A.Zoontjes

    Alle kritiek ten spijt moet iedereen goed beseffen dat dit om een goed doel gaat en dit nummer hoort bij die stichting.
    Als vader van Steffie moet ik zeggen dat ze met Red! een heel teleurstellend en frustrerend 2009 achter de rug heeft, met heel veel loze beloftes…Het is een grote poppenkast met al die talentenshows op Tv, popstars,idols en X-factor, een ding geld; kijkcijfers, daarna snel weer na de nieuwe shows. Oude kandidaten worden gewoon aan de kant gezet.Binnekort komt er echt iets nieuws uit,waar je haren recht van overend gaan staan vind ik.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Heel goed meneer Zoontjes. Dat u het in ieder geval wel inziet.
      Ik had van te voren mijn dochter, in dit geval uw dochter er voor gewaarschuwd. Want ik denk dat het u wel aardig boos maakt, uw dochter was gewoon een speelpoppetje van het programma.
      Ik probeer dit al tijden hier te vertellen, maar het wil er blijkbaar niet in in Nederland.
      Nu las ik weer dat de komende Popstars 8 maanden! (dan heb je echt geen leven als je dat gata kijken zo lang) gaat duren. 8 maanden van die pulp.
      Sterkte met uw dochter ze zal hard moeten strijden om als zangeres ooit nog serieus genomen te worden.

        /   Reply  / 
      1. Sander

        Ben je toevallig ergens in de eerste ronde uit Idols gekicked?
        Kan je nou niet echt serieus en/of objectief noemen met zo een naam.

        Ik vind het geweldig dat Steffie zo veel tijd en energie steekt in een goed doel. En natuurlijk zit er een stukje eigen belang in. Neem dat haar eens kwalijk. Kijk eens naar de grootste artiesten ter wereld. Die verbinden bijna alles wat zij doen aan acties (denk Bono??). Maar zij zit niet achter haar computer negatieve berichten te tikken, nee ze trekt de wereld in! Chapeau! En ik geloof ook dat er zat mensen na een talentenshow prima terecht zijn gekomen. Niet doorhebben dat het een poppenkast is noem ik inderdaad naïef maar ik denk dat de meeste kandidaten een flinke dosis ervaring en zelfs wel levenswijsheid hebben opgedaan die niemand ze meer afneemt. Ook een negatieve ervaring is er 1 waar je veel van kan leren!

        Oftewel Steffie. Lekker bezig en lekker nummer! Het is niet klakkeloos over genomen maar er zijn wel degelijk eigen elementen en Afrikaans invloeden bij geproduceerd.

        Benieuwd naar je volgende werk…

          /   Reply  / 
  6. cherelle

    Zijn jullie allemaal zo dom?
    Dit nummer is opgenomen voor een goed doel in
    Ghana. Een jonge vrouw heeft daar op eigen kracht
    een weeshuis opgericht. Dit nummer is ingezongen
    om geld voor het weeshuis mee binnen te halen.
    een hele goede actie dus

      /   Reply  / 
  7. BoycotIdols

    Helaas is het niks geworden met dit plaatje.
    Dus het goede doel heeft er weinig al gehad. Die moeten ook in zee gaan met mensen die succes hebben in de muziek…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>