Hit of shit: Xander de Buisonjé – Een Brief (video)

We hebben er lang op moeten wachten, heel erg lang: nieuw werk van Xander de Buisonjé. Zijn laatste studioalbum dateert alweer uit 2005, maar nu staat er eindelijk iets nieuws aan te komen. De eerste single heeft dit weekend een videoclip gekregen in de vorm van Een Brief, een vrolijk up-tempo liefdesliedje. Is dat dan ook de single die Xander als solozanger op de kaart gaat zetten?

Want ja, eigenlijk is het heel erg knap dat Xander nog steeds als een A-artiest geldt, terwijl hij dus jaren geen nieuw werk uitbracht. En het solowerk dat hij tot 2005 wèl uitbracht, werd dan weer niet het gedroomde succes. Met Volumia scoorde Xander weliswaar twee top 10-hits en drie goed verkochte albums, zijn soloplaten flopten allemaal. Dat had deels te maken met het feit dat Nederland hem verguisde na zijn slippertje daags voor de bruiloft met Wendy van Dijk, maar ik denk vooral met de muziek.

Xander heeft de tussengelegen jaren in elk geval gebruikt om van alles uit te proberen. Het presenteren van De Vrienden van Amstel Live, talloze gelegenheidsduo’s vormen op allerlei muziekfestivals en tv-programma’s, een beetje presenteren voor de televisie en privé hervond hij de liefde.

Op Een Brief horen we in elk geval een herboren Xander. Ik vind het echt een ontzettend leuk liedje, weliswaar erg vrijblijvend maar wel gezellig. Het zou zomaar kunnen dat de Nederlandstalige zangers een oude concurrent opnieuw moeten gaan vrezen.

Xander de Buisonjé - Een Brief

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Hit of shit: Xander de Buisonjé – Een Brief (video)

  1. Henk

    Wat een leuk nummer. Het doet me soms ergens aan denken, maar ik weet niet waaraan. Ik vraag me wel af of dit een hit wordt, maar van mij mag Xander die hit scoren. Een goede en leuke artiest met een positieve energie. Ik had ook de mening dat ik hem toch niet zo leuk vond, maar sinds ik een paar jaar geleden een optreden van hem heb meegemaakt voelde ik de oprechtheid dus van mij mag hij scoren.

      /   Reply  / 
  2. exvolumiafan

    Tja, ik vond Volumia goed als band, Xander alleen niet. Dat het geen succes werd en zal worden vind ik niet vreemd. De teksten zijn toch achteruit gegaan en hebben niet de kwaliteit die hij vroeger wel wist te verwoorden. De muziek van “Een brief” klinkt leuk, maar de tekst en alles in het algemeen denk ik meteen, nee dit gaat het niet worden. Ik geloof niet dat hij nog terug komt solo als met Volumia. Hij wil het ook niet meer over vreemdgaan hebben, maar ondergronds begint er telkens over. In het Volumia boek noemde iedereen hem zelfverzekerd. Sinds hij solo gaat zie ik hem niets anders dan zenuwachtig zijn. Ik vind het erg jammer, omdat ik “Afscheid” bijv, een goede hit vond en hij liet zien wat hij kon. Maar Xander, ik geloof niet meer dat je het solo gaat redden. Je zult het eerder je brood moeten verdienen met presenteren etc. Ook mijn omgeving zei meteen: bahhh… wat een vreselijk nummer een brief.
    En sinds die liefde over is met Wendy zie ik Xander toch minder overtuigens over liefde als met Wendy.
    Soms moet je je ergens bij neerleggen toch…

      /   Reply  / 
  3. Ivo

    Leuk … Hansen Tomas met 1001 Gedachten ….. Allebei vreselijke draken van nummers! :)
    Sorry Xander.

      /   Reply  / 
  4. Geesje

    Klinkt wel lekker hoor!
    Succes Xander!

      /   Reply  / 
  5. Maikel

    Ik mis de ziel van volumia,tja het leuk nummer maar ik weet niet of hit wordt. Beetje te zomers. Ik vind Xander er steeds slechter uit zien,is hij ziek of zo ?

      /   Reply  / 
  6. Johan van de Velde

    Geen onaardig, maar wat ‘gewoontjes’ behandeld nummer. Meer een registratie dan een produktie.

      /   Reply  / 
  7. Luuk

    Ik vind het best een leuk nummer
    in ieder geval niet zo depresief als borsato !!!!
    denk dat xander goed in zijn vel zit, even geen bla bla bla = prima

      /   Reply  / 
  8. Frank Levers

    best leuk. Maar ik mag die jongen gewoon graag

      /   Reply  / 
  9. nietmijnlied

    Wat ik niet snap aan een brief, hij zegt: ik stuur je geen mail of sms, dat vind ik te kil. Maar een brief schrijven is niet kil?
    Xander, je gaat het niet redden zonder Volumia!

      /   Reply  / 
  10. Nickzo

    Aardige gozer. Het nummer vind ik minder. Zou het hem wel gunnen, maar als een onbekende artiest er mee zou komen, ging het zo de vuilnisbak in.

      /   Reply  / 
  11. Stef

    Toen ik deze plaat hoorde schoten er wat gedachten bij me naar boven: Hansen Thomas idd, een blije ‘goede morgen-ik-maak-me-geen-zorgen-dag’ of een foute aflevering van ‘Ik Kom Bij Je Eten’… Het is absoluut een gezellig liedje ja en een hit gun ik hem zeker wel! Echt zo’n plaatje dat met een leuke live-band werd ingespeeld, vol overgave en liefde voor echte muziek… Ik zeg: leuk!

      /   Reply  / 
  12. Willem

    Waarom heeft iedereen het hier over “gunnen”? Het gaat toch primair om de muziek? De laatste jaren kun je in Nederland nog scoren met bagger, als je maar sympathiek bent…

      /   Reply  / 
  13. Een brief

    Het nummer “Een brief” heeft hooguit 3 weken in de top 100 gestaan. En weg is de singel uit de top 100. Zoals ik het al dacht, het word geen hit. Was Volumia! toch maar blijven betsaan.
    Ach, met wat snabbelen komt Xander er ook wel. Maar van zijn plaat verkoop zal hij niet echt een dik / goed belegde boterham verdienen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>