Hit of shit: Within Temptation – Shot in the Dark (video)

Within Temptation is alweer toe aan de derde officiële single van het album The Unforgiving: Shot in the Dark. Opnieuw is gekozen voor een uptempo nummer met stevige gitaarexplosies en sterke jaren ’80-invloeden. Sowieso is The Unforgiving voor de band een grensverleggend project met de striptekeningen erbij en de losstaande filmpjes. Maar ik heb een beetje het idee dat niet alle fans van Within Temptation die nieuwe artistieke golf helemaal begrijpen.

Natuurlijk kent Within Temptation in Nederland en over de grens nog veel succes, maar het is niet meer zo huge als een paar jaar terug. Sowieso heeft The Unforgiving nog geen grote hitsingle voortgebracht, waar de laatste albums dit telkens wel deden. Zelf ben ik in elk geval geen fan van de groep, volg ze wel met bovengemiddelde interesse, maar door de veelheid die Within Temptation nu over ons uitstort, ben ik zelf ook een beetje het spoor bijster van hoe en wat precies.

Dat gezegd hebbende: Shot in the Dark knalt weer erg prettig door mijn speakers. Het stemgeluid van Sharon den Adel verveelt nog altijd niet ondanks haar theatrale stemgeluid en dat is knap. En ik heb er groot respect voor hoe de band zichzelf telkens opnieuw uitvindt. Ik gun ze alleen ook dat commerciële succes waar ze de afgelopen jaren zo veel van mochten proeven.

Within Temptation - Shot in the Dark

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of shit: Within Temptation – Shot in the Dark (video)

  1. Eric

    Wat mij betreft had het succes minder gekend. Maar ja Nederland lijkt dit meer te waarderen blijkbaar. Raar.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      ???
      Sorry Eric, ik kan je reaktie niet volgen.

        /   Reply  / 
  2. Eric

    Johan. Ik bedoel zoveel talent in Nederland wat miet de aandacht krijgt en dit gitaargejengel met gekrijs scoort…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>