Album Top 100: Adele herovert #1, Caro terug in top 10

De onderbreking van Adeles nummer 1-positie was van korte duur. De Britse zangeres herovert de koppositie na één week alweer van Amy Winehouse. Het album 21 staat nu voor de 24ste week op nummer 1 en is dus nog zes weken verwijderd van het record van Caro Emerald, die met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor overigens terug de top 10 instijgt. Met releases op komst van Coldplay en David Guetta zou de zegetocht van Adele wel eens voor die 30ste week onderbroken kunnen worden. Kanye West en Jay Z is het in elk geval niet gelukt de koppositie te bemachtigen, de rapmeesters komen binnen op 3 met Watch the Throne.

De top 10:

1 (2) 21 – Adele
2 (1) Back to Black – Amy Winehouse
3 (-) Watch the Throne – Kanye West & Jay Z
4 (3) The Dutch Collection – Julio Iglesias
5 (4) To Get Her Together – Anouk
6 (5) One Night OnlyGlennis Grace
7 (6) 4 – Beyonce
8 (10) Doo-Wops & Hooligans – Bruno Mars
9 (8) Selah Sue – Selah Sue
10 (11) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald

Zo snel als Nick & Simon vorige week kwamen opzetten met Fier, zo snel zakt het duo ook weer weg. De plaat gaat van 7 naar 24. Verder verlaat Joss Stone de top 10, haar LP1 gaat van 9 naar 13. Rowwen Heze lukt het niet de top 10 te bereiken, Manne van Staal gaat van 13 naar 11.

De release van single Fool for You legt Krystl geen windeieren. Het albym Rolling was al uit de Album Top 100 verdwenen, maar staat nu hernieuwd in de belangstelling. Deze week stijgt de zangeres van 41 naar 26. Ook Bløf lijkt te profiteren van een single-release, Alles Blijft Anders stijgt van 47 naar 32 in de 24ste week van notering.

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Album Top 100: Adele herovert #1, Caro terug in top 10

  1. nackar

    Watch the Throne had alleen een release op iTunes… Wellicht dat het ze met de fysieke release wel lukt de nummer 1 positie te veroveren. Of iedereen heeft ‘m al gekocht.

      /   Reply  / 
  2. BoycotIdols

    De nieuwe Coldplay komt volgens mij ergens in oktober dus dan zal Adele wel het record kunnen halen. David Guetta weet ik niet, het is wel een grote naam natuurlijk maar nr 1 album zie ik hem niet halen.
    Kan ook zijn dat Lowlands binnenkort de albumlijst opschud. Dat festival zorgt ook altijd wel voor verschuivingen in de albumlijst, zeker als het gaat om releases van optredene acts.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>