One Direction binnen op 1 in Nederlandse Album Top 100

Boyband werd in 2010 samengesteld uit auditanten Britse X Factor • One Direction verbrijzelt records van Beatles en Stones • Concert in Ziggo Dome binnen 10 minuten uitverkocht • One Direction-gekte bereikt nieuw hoogtepunt, ook in Nederland

De Brits-Ierse boyband One Direction komt deze week binnen op 1 in de Nederlandse Album Top 100. De groep verslaat hiermee The Rolling Stones, die met hun nieuwe plaat GRRR! binnenkomen op 4, en duwt ex-boybandzanger Robbie Williams naar plek 2.

Met Mumford & Sons op plek 8 zien we een bijzondere top 10 deze week; er staan enkel Nederlandse en Britse producties in. Kinderen voor Kinderen blijft staan op 3, Jannes blijft staan op 5 en Jan Smit stijgt twee plaatsen naar plek 9. De andere Nederlandse platen in de top tien dalen enkele plaatsen ten opzichte van vorige week.

Album Top 10 deze week:
1 One Direction – Take Me Home
2 Robbie Williams – Take The Crown
3 Kinderen Voor Kinderen – Hallo wereld
4 The Rolling Stones – Grrr! Greatest Hits
5 Jannes – Live In Ahoy
6 VA – Junior Songfestival ’12
7 Bløf – Hier, het beste van 20 jaar Bløf
8 Mumford & Sons – Babel
9 Jan Smit – Vrienden
10 Nick & Simon – Sterker
11-100 Album Top 100 hier.

One Direction werd in 2010 samengesteld door talentenjachtengoeroe Simon Cowell in de Britse X Factor. De vijf jongens, Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik, en Louis Tomlinson, deden solo auditie, maar Cowell had andere plannen.

Het resulteerde in een boyband die de tienerpopcultuur van vandaag vertegenwoordigt, zoals we het eerder hebben gezien bij onder meer Take That en New Kids On The Block. One Direction past in die lijn, maar ze verbrijzelen alle records, ook die van The Beatles.

Persoonlijk word ik niet warm of koud van de muziek van One Direction. Ik luister er eerlijk gezegd ook nooit naar. Maar ik ben dan ook niet de doelgroep. Nu ze binnenkomen op 1 toch maar even aandacht aan besteden. Ik ben wel benieuwd: mogen we nu ook hoteldebotel-reacties van tienermeisjes verwelkomen? Leef je uit, dames!

Live While We’re Young van One Direction stijgt deze week naar 17 in de Single Top 100. Er is inmiddels een nieuwe single uit, getiteld Little Things. Dat is zo’n typische boyband-ballad waarmee de groep toont dat ze ook nog een gevoelige singer-songwriter-achtige kant hebben. Live While We’re Young daarentegen is een echt partynummer.


Video op Youtube

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “One Direction binnen op 1 in Nederlandse Album Top 100

  1. Marcus Lucas Auteur

    Moet ik een poll toevoegen zodat iedereen kan stemmen wie de leukste/beste van de vijf is? Haha.

      /   Reply  / 
  2. Denn

    en toen was het gedaan met de hype rond Justin Bieber

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja de hype One Direction is nu in de plaats van hype Justin Bieber gekomen. Goed gezien, Denn.

        /   Reply  / 
  3. Kamper

    In de world-charts rukt deze uitstekende bubblegum popband ook op:
    Nr 20 : One Direction – What Makes You Beautiful > 301.776.855 views
    Nr 42 :One Direction – One Thing > 214.214.290 views

    One Direction nieuwe single had één van de hardste openingen ooit: Little Things behaalde de eerste 24 uur, 10.320.000 kliks. Nu staat deze plaat 2 weken later alweer rond de 55 miljoen views.
    Het zwaartepunt ligt in de VS, maar interessant is dat deze band ook goed scoort in Zuid Amerika. En dat zie je zelden meer bij Engelstalige muziek.

      /   Reply  / 
    1. Denn

      maar in de VS doen ze het toch ook goed? Ze gingen laatst met 3 MTV Awards naar huis?! Justin met geen één

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Kamper zegt juist dat ze ‘t goed doen in de VS…

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>