Eerste nummer 1-hit in Nederland voor One Direction

Sharon Doorson hoogste originele binnenkomer van Nederlandse makelij

De Engels-Ierse boyband One Direction komt deze week binnen op de eerste plek in de Single Top 100 met One Way Or Another (Teenage Kicks). Het markeert de eerste nummer 1-hit voor One Direction in ons land.

Begin oktober vorig jaar bereikte Live While We’re Young de derde plek in de chart, maar die single werd toen van de toppositie gehouden door Gangnam Style van Psy en One Day / Reckoning Song van Asaf Avidan. Het One Direction-album Take Me Home stond na de release in november al wel een week op de eerste plek in de Album Top 100.

Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids, is de hoogste nieuwe binnenkomer van Nederlandse bodem, met haar Gaga-cover Edge Of Glory is ze nieuw op plek 19. Haar auditiesingle I Will Always Love You stijgt naar 14. Naast die twee nummers van Laura zien we deze week maar liefst 18 andere The Voice Kids-singles in de lijst.

Maar we weten hoe het gaat met coversingles uit talentenshows. De meesten zijn na een week of twee weer uit de lijst verdwenen. Het wordt pas echt interessant als talenten hun eigen werk gaan uitbrengen. It’s That Moment, de nieuwe single van Fabienne, winnares van vorig seizoen, heeft de hitlijst deze week helaas niet gehaald.

Uit de volwassen Voice staat Sandra van Nieuwland na 26 weken nog altijd in de lijst met More. Johannes Rypma daalt van 10 naar 26 met Play Me, en Leonie Meijer en Joost Marsman maken een flinke sprong van 63 naar 39 met hun duet Wacht Tot Ik Bij Je Ben.

Sharon Doorsons High On Your Love is nieuw op 22. Daarmee debuteert de single drie plaatsen lager dan Fail In Love. Tangled Up van Caro Emerald komt bescheiden binnen op 71, maar die was nog maar een dag in de verkoop toen GfK de balans opmaakte.

Alle nieuwe binnenkomers van deze week:

01 One Direction – One Way Or Another (Teenage Kicks)
19 Laura van Kaam – Edge Of Glory
22 Sharon Doorson – High On Your Love
42 Irene Dings – I Wanna Dance With Somebody
46 Freshkid – Lay Low
51 Jurre Otto – Misery
57 Silvana Plaisier – Diamonds
58 Jesse Pardon – Angels
66 Joep Reijnen – Come Together
68 Ys feat. Rasskulz & Alexx – Nacht
71 Caro Emerald – Tangled Up
81 Mike & Colin – Altijd met je varen
86 The Script – If You Could See Me Now
88 Ferry Doedens – Hoger en verder
90 Ornette – Crazy
92 Drake – Started From The Bottom
100 Rigby – Earth Meets Water

De single One Way or Another (Teenage Kicks) van One Direction is een mashup van One Way or Another van Blondie uit 1979 en Teenage Kicks van The Undertones uit 1978. De boyband nam het nummer op voor Comic Relief, Red Nose Day. Een jaarlijkse goede doelenactie in Groot-Brittannië. Bekijk de officiële videoclip hier:


YT

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Eerste nummer 1-hit in Nederland voor One Direction

  1. Yoshi

    Opvallend is dat Marcus nog nooit Nielson en Lisa met hun nieuwe nummer in de lijsten heeft verwerkt: geen fan dus van hun Marcus??

    En je staat pas officieel op 1 als je in de Nederlandse top 40 staat

      /   Reply  / 
  2. Yoshi

    video net bekeken, en ik vind dat ze altijd maar van die verwijfde en domme danspasjes erin doen

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    @Yoshi, nee hoor dat is het niet. Volgens mij schreef je vorige week ook al zoiets, maar het gaat hier om nieuwe binnenkomers. Dat staat er toch ook duidelijk boven? De singles van Nielson en Lisa zijn al meer dan een maand uit. Die heb ik destijds besproken.

      /   Reply  / 
  4. Yoshi

    okee begrepen!

      /   Reply  / 
  5. Fan

    Laura is een de hogere binnenkomer dan Sharon Doorson!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>