Borsato bevestigt status als Koning van de Nederpop

Van Nieuwland houdt zich sterk staande in Borsato-mediastorm

Duizend Spiegels van Marco Borsato komt deze week binnen op de eerste plek in de Album Top 100, en met Samen Voor Altijd flikt hij hetzelfde in de Single Top 100. Marco bevestigt hiermee zijn status als Koning van de Nederpop.

Wij zagen dat vorige week al aankomen in de uitgebreide NLpop-analyse van Borsato’s album, dus dat biedt de gelegenheid om deze week ook weer iets verder in de charts te kijken. Hoe doen de andere Nederlanders het?

Banging On The Doors Of Love van Sandra van Nieuwland komt heel sterk binnen op de zesde plaats in de albumlijst. De plaat is op dezelfde dag uitgekomen als de nieuwe Borsato. Sandra bewijst dat je je prima staande kan houden te midden van zo’n mediastorm. Haar album is dan ook top!

Het lijkt er trouwens op dat Sandra’s debuut na The Voice, And More, een jaar onafgebroken in de albumlijst zal blijven. Nu voor de 49ste week genoteerd.

De nieuwe K3 komt binnen op de vierde, en boyband One Direction op de tweede plaats. Buiten de top 10 zien we nieuwe albums van onder meer Normaal, Clouseau, LA The Voices, Barbra Streisand en Eller van Buuren.

Het gaat er niet alleen om hoe hoog een plaat binnenkomt, maar ook hoe lang ie in de lijst blijft. Zo staan Caro Emerald, Armin van Buuren en Guus Meeuwis inmiddels zo’n dertig weken in de Album Top 100, de Singles Collection van Racoon 37 weken, en Breaking The Rules van MainStreet al 26 weken.

Singles

In de Single Top 100 staat Borsato dus ook bovenaan. Verder is Habibi I Love You van Chawki ft Putbull & Do nieuw op de tiende plaats. Bij Mij van B-Brave komt binnen op de 36ste, en Shoes Of Lightning van Racoon op de 38ste plaats.

De overige nieuwe binnenkomers vinden we in de onderste helft van de lijst, maar bijvoorbeeld Ladies of Soul lanceerden vandaag hun videoclip, en ook de nieuwe single van Frans Bauer zal hoogstwaarschijnlijk nog wel gaan stijgen.

Links naar alle hitlijsten vind je onderaan in de rechterkolom op deze site.
Foto: Thomas Piek.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Borsato bevestigt status als Koning van de Nederpop

  1. Eva

    Wat ontzettend goed dat Sandra bijna een jaar onafgebroken in de top 100 staat!

      /   Reply  / 
  2. A. J. Mulders

    Ik heb ook een blog, maar dan over de echt koning Maarten van Roozendaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>