Twintigste nummer 1-hit Jan Smit in Single Top 100

Gevarieerde albumlijst en invasie van voetbalsongs in singleslijst

De WK-hit Nederland Wordt Kampioen van Jan Smit en Johnny de Mol komt deze week binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. The Common Linnets zakken daardoor naar de tweede plaats met Calm After The Storm.

Dit is de twintigste nummer 1-hit voor Jan Smit. Tenminste, als we de single van Artiesten voor Azië uit 2005 meetellen. Hoe dan ook, een topprestatie! Voor Johnny de Mol is dit zijn eerste nummer 1-hit. De Glimlach Van Een Kind, in duet met zijn moeder Willeke Alberti, kwam in februari niet hoger dan plek 4.

De eerstvolgende nieuwe binnenkomer is Juich Voor Nederland van René Froger op de elfde plaats, gevolgd door Zonder Jou van Guus Meeuwis op 33. Boyband MainStreet komt de lijst met Miss Wonderful binnen op een nette 51ste plek.

De overige nieuwe noteringen vinden we verder naar beneden de lijst, waarbij opvalt dat het WK-nummer Rio van Gerard Joling pas binnenkomt op 82. Voor Gerards doen is dat laag. In de afgelopen jaren scoorden zijn singles beter.

Single Top 10

1. Jan Smit & Johnny de Mol – Nederland wordt Kampioen!
2. The Common Linnets – Calm After The Storm
3. Michael Jackson & Justin Timberlake – Love Never Felt So Good
4. Clean Bandit feat. Jess Glynne – Rather Be
5. Calvin Harris – Summer
6. Kiesza – Hideaway
7. Pharrell Williams – Happy
8. Nico & Vinz – Am I Wrong
9. Afrojack feat. Wrabel – Ten Feet Tall
10. Coldplay – Magic

In de Album Top 100 houden The Common Linnets de toppositie wel vast. De nieuwe Coldplay komt daar binnen op de tweede plek, en debuutalbum Forget The World van Afrojack komt de weeklijst binnen op de vierde plaats.

Al met al hebben we in Nederland momenteel een hele mooie, gevarieerde albumlijst. Met in de top 10 country, rock, pop, dance, Nederlandstalig, kinderpop, classics, alternative, R&B en indie. Afwisselender qua genres is bijna onmogelijk.

Album Top 10

1. The Common Linnets – The Common Linnets
2. Coldplay – Ghost Stories
3. Michael Jackson – Xscape
4. Afrojack – Forget The World
5. Bløf – In het midden van alles
6. KvK – Waanzinnig gedroomd
7. The Cats – Collected
8. The Black Keys – Turn Blue
9. Pharrell Williams – GIRL
10. Navarone – Vim And Vigor

Ook de rest van de Album Top 100 ziet er goed uit. Wake Me Up van Mattanja Joy Bradley, die meedeed aan De Beste Singer-Songwriter, komt binnen op 67. Links naar alle hitlijsten onderaan in de rechterkolom. Albums kopen? NLpop Shop.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Twintigste nummer 1-hit Jan Smit in Single Top 100

  1. Ronald

    De manipulatie heeft weer zijn werk gedaan. Ik had niks anders verwacht. Er staat Jan Smit boven een liedje en het komt op 1…

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Van Jan en Johnny is het geen manipulatie. Die song stond een groot deel van de week ook op 1 in iTunes. Jan heeft veel fans. The Common Linnets zijn nu weer terug op 1 in iTunes.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Nee van Jan is het nooit manipulatie… daar geloof ik niks van.

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Het WK begint bijna en dit is gewoon de leukste voetbalplaat. Verbaast me niks dat het een hit is…Dit nummer gaat iedereen meezingen in de kroegen, let maar op!

            /   Reply  / 
      2. Johan van de Velde

        Manupilatie als zodanig, misschien niet, maar de nodige hype en andere stimulans is wel waarschijnlijk.

        Volgens mij stond CATS langer op 1 in itunes en NWK is inmiddels al weer flink aan het zakken.

        Het is wel het aardigste voetballiedje, geloof ik, maar of het nou nr 1 waardig is?….

          /   Reply  / 
        1. Bart

          Of het kwalitatief goed is…nou nee. Maar het is toch een leuke meezinger. Waarom moeten we alles zo zwaar maken ( niet persoonlijk Johan ). Lijsten als I-tunes zijn steeds in beweging. Ik hou er wel van. Ik heb niks meer met de top 40 waar opeens het ene na het andere record wordt verbroken. Platen die meer dan 20 weken in de top 40 staan is geen uitzondering meer. 2,3 nieuwe binnenkomers per week. Pfffff wat ontzettend traag en totaal niet meer van deze tijd. Da’s mijn mening. Beetje off-topic, sorry!

            /   Reply  / 
  2. Ronald

    Zelfs extreme metal staat in de albumlijst, deze week in de vorm van Sabaton. En je vergeet te vermelden dat Peter Pan Speedrock zijn grootste hit scoort met hun nieuwe album. Binnen op #14

      /   Reply  / 
  3. Jos

    Jett Rebel zijn album stijgt mooi door naar nummer 26 in zijn 2e week. Zou mooi zijn als zijn album het lang volhoudt in de Album Top100. Hij verdient het in ieder geval wel en met het festivalseizoen in aantocht gaat het hem vast lukken. Venus & Mars verdient het wat mij betreft zeker om lang genoteerd te blijven en nog verder door te stijgen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>